Scoville-skalan

Scoville värmeenheter av Hot Peppers

Chile paprika som jalapeños, serranos och habaneros har alla olika grad av värme. Hur varmt de är bestäms av hur mycket av en kemikalie som kallas capsaicin de innehåller, och deras värme mäts med ett system som kallas Scoville Scale.

Scoville Scale är uppdelad i enheter som heter Scoville Heat Units, som är ett sätt att beskriva hur många droppar sockervatten det skulle ta för att späda värmen hos en viss peppar.

Dessa siffror uttrycks i tusentals för mildare paprika hela hundra tusentals eller till och med miljoner för de hetaste paprikorna.

Scoville värmeenheter

Scoville Scale utvecklades 1912 och ursprungligen en panel av mänskliga smakare. Folk skulle smaka ett prov av en peppar utspädd i en sockerlösning och rapportera vilken nivå av utspädning som krävdes så att peppar inte längre smakade varmt. Detta subjektiva och inte mycket tillförlitliga system har sedan dess ersatts av en metod som heter High Performance Liquid Chromatography, som läser det kemiska fingeravtrycket av capsaicin i en peppar och mäter exakt hur mycket capsaicin det innehåller.

Även med denna teknik är Scoville-klassificeringarna inte helt exakta. Samma art av peppar som odlas under olika förhållanden kan ha olika värme nivåer. Variabler som variationer i jorden och mängden solljus som en växande peppar får kan påverka värmen (mer solljus ger en varmare peppar).

Några sorter av chilipeppar är bara löjligt hetta så mycket så att det är kulinariskt att de inte är mer än en nyfikenhet. ingen skulle någonsin äta en. Följande tabell visar Scoville värmeenheter av några av de vanligaste chili pepprarna som används i kulinariska konster, liksom några exempel på icke-ediblar:

Scoville värmeenhet betyg

16 miljoner Ren capsaicin
5 miljoner Lagstiftningspappersspray
1000000 Ghost pepper (Bhut jolokia chili)
100,00-350,000 Habanero peppar , Scotch bonnet pepper
30,000-50,000 cayenpeppar
10,000-25,000 Serrano peppar
2,500-8,000 Jalapeño peppar , Paprika, Tabasco sås
500-2,500 Anaheim peppar , Poblano peppar
100-500 Pimento , Bananpeppar, Peperoncini
0 paprika

Matlagning med Hot Peppers

Det finns många sätt att använda heta paprika- varm peppar sås , peppar gelé, dips och till och med heta peppar cocktails . För att säkert använda heta paprika i din maträtt är det viktigt att vara beredd och vidta några försiktighetsåtgärder. Att bära gummihandskar hjälper till att skydda dina händer från capsaicinoljan. Var noga med att undvika att röra ögonen eller andra känsliga kroppsdelar med händerna när du har hanterat paprikan. Att ta bort fröna och inre membran av paprika hjälper också till att tämma värmen. När du lär dig mer om de olika sorterna av paprika (och deras värme), försök med att ta bort mindre och mindre fröer och membran.

Det kan vara till hjälp att hålla en mjölkprodukt till hands när du lagar mat med eller äter varm paprika. Mejeri kan motverka kraften i capsaicin, så att dricka mjölk, eller att äta yoghurt eller gräddfil kan hjälpa till om spicinessen av peppar överväldigar dig.

Om du har inkluderat heta paprika i din maträtt och serverar den för andra, var noga med att informera dina dinare om vad du kan förvänta dig - ingen gillar att bli överväldigad med oväntade kryddiga smaker på deras första bett.