Så Steam-Cook Hummer

Steam-cooked hummer-en New England sommar favorit. Njut av hamnen eller direkt från båten, är dessa läckra kräftdjur vanligtvis förberedda av någon annan. För dem som vill återskapa den klassiska hummermatningen hemma måste du först lära dig rätt sätt att laga mat. De flesta koka sina hummer och hamna med vatten, utspädd hummerkött. Men sanna foodies och erfarna hummer älskare känner hemligheten till perfekt förberedd hummer är att ånga dem istället.

Du behöver inte ett ångställ eller någon annan snygg utrustning. Bara en stor hummerkaka och en stadig värmekälla, som en ugn eller en utomhus-brännare, kommer att göra.

Välja hummer

Med inga naturliga rovdjur kan hummer i teorin leva för alltid. Med det sagt är det lätt att hitta stora hummer i pund eller på din lokala fiskmarknad. Men var selektiv när du väljer din middag! Ju mindre hummer, desto mer tenderar köttet. så hummer som väger 1 1/4 pounds till 1 1/2 pounds smak bäst. Se till att hummeren har ett hårt skal (i motsats till en mjukt skalad hummer som nyligen smält) och är livlig, rör sig eller snappar sin svans när den hanteras.

Hummerindustrin är inte fri från kontroverser, vilket gör det viktigt att veta vad man ska leta efter när man köper dessa buggar. För bästa smak och även för din familjs hälsa, välj hummer som har fångats både lokalt och nyligen. Eller leta efter hummer bandade med en "Maine hummer" -tagg på deras klo.

Stora marknader försöker passera canadiska hummer på konsumenter som Maine hummer. Kanadensiska bestämmelser varierar från de strikta bestämmelserna i USA, så att lobstermen kan punda sina hummer och mata dem majs eller andra fyllmedel före distribution. Inte bara gör denna utfodringspraxis hummerköttet smaklöst och grumligt, men stora hummer pund är avelsplatser för sjukdomar och bakterier.

Lagring Hummer

Lägg inte dina hummer på is. Säkert, se till att hummer är påsade i papper eller papp med öppen övre hål eller andningshål. Professionella fiskmarknader lägger till våt tidning eller färskt tang i paketet för att efterlikna hummerens naturliga livsmiljö och hålla dem fuktiga (tånget är också bra att lägga till den ångande potten). Förvara dina hummer i kylskåpet, var försiktig och ge dem andningsrum och försök använda dem på inköpsdagen eller inom 24 timmar max.

Steaming Hummer utan rack

Ingen rack behövs för att uppnå en perfekt ångad hummer. Om din marknadspackade tång i din låda kan den användas som en naturlig hylla i botten av potten. Fyll först en stor kruka med två tum vatten. Tillsätt salt eller använd tång för naturlig havsaltighet. Ladda tången i det grunda vattnet och sätt sedan det till en kraftig koka. Om du inte har tang, sätt helt enkelt ditt vatten till koka. När vattnet kokar, placera dina hummer på toppen av tangen eller direkt i vattnet (den nedre hummeren kan koka lite, men rotera dem halvvägs genom att undvika att vattna ner köttet). Täck potten och ånga 1-pund hummer i 10 minuter, 1 1/2-pund hummer i 15 minuter och 2-pund hummer i 20 minuter.

Laddar hummer i potten

Att koka hummerna kan vara knepigt för första gången hummerkockar. Så här är den mager. Ta bara din hummer runt bakom buken, precis bakom dess främre klor. Och oroa dig inte; Hummerens klor är bandade för att förhindra att det klämmer på dig. Hummeren kan klappa sin svans när den hanteras, men det innebär bara att du har en livlig en och han kommer att vara bra att äta. Manövrera hummeren försiktigt i potten. De gillar att sprida sina ben, klor och svans, sprida örn-stil, så använd kanten av potten för att styra klorna och svansen, placera varje hummer noga över varandra.

Servera hummer varm, varm eller kyld på ett utomhusbord med gott om plats för varje gäst att välja ut köttet och göra en röra. Om du är ny i spelet, hänvisar du till den här guiden för hjälp med att äta din hummer.