Vad är Pimentos (eller Pimientos)?

Pimentos är en typ av liten, rund, röd peppar med en söt smak och mycket mild värme. En del av familjen Nattkvad, pimentos är också känd som körsbärsfrö, på grund av sin röda färg och runda form. En vanlig användning för piment är att tärna dem och tömma dem i spanska eller Manzanilla oliver. Dessa pimento-fyllda oliver används traditionellt för garnering martinis. De används också för att göra pimentoost och pimento loaf.

Eftersom de är söta och milda kan hela pimentos fyllas och tjäna som en aptitretare. De är också betade och sålde i burkar, vanligtvis beskrivna som körsbärsrätter. De är mer aromatiska än deras kusin paprika.

Hur varmt är Pimentos?

Pimentos registrerar mellan 100 och 500 Scoville värmeenheter på Scoville Scale , vilket gör dem till en av de mildaste chili pepprarna. Pimentos har nästan ingen värme för dem och anses vanligtvis vara söta. I jämförelse med värmen hos en jalapenopeper är pimentos cirka 40 gånger mildare. Om du vill lägga till bara en liten spark till din maträtt, kan en pimento göra tricket.

Odla dina egna pimentos

Om du vill lägga till lite variation i din uteplats trädgård kanske du vill prova att odla pimentos. Lägg helt enkelt frön från en butik som köpte pimento och lämna de plantade fröerna i sex till åtta veckor. Efter spridningsperioden placera plantorna ute på en solig plats.

När du vatten dina paprika se till att du vattnar botten av växten, inte bladen. Dampblad kan ibland leda till att pimenten inte växer. Du vet att dina pimentor är klara när de tar en ljus blank blank röd färg. Använd en trädgårdsklippare för att ta bort paprika så att du inte skadar din växt. Pimentos är mycket mottagliga för frost om vädret förutspår temperaturer under 60, antingen ta dina växter inuti eller täck dem.

Hälsofördelar med pimentos

Pimentos är inte bara en snygg martini garnering; De är också fulla av näringsvärde. Nu, om du lider av kronisk halsbränna eller IBS-pimentos kanske inte är bäst för din kost, men för de med friska matsmältningsspår, är pimentos fyllda med vitaminer. De är laddade med vitaminerna A och C som båda främjar hälsosamma immunförsvar. Vitamin C hjälper också till att stärka hud, tänder och blodkärl. Pimentos har också ungefär tre procent av den dagliga rekommenderade mängden folat. På grund av deras höga folatkoncentration anses de vara särskilt bra för gravida kvinnor. Pimentos är också laddade med K-vitamin som hjälper till att förhindra osteoporos.

Pimentos i din paprika?

Paprika är ett populärt kryddor som används över hela världen. Det görs genom att jorda olika paprika ner till ett fint pulver. Olika delar av världen använder olika paprika i sina paprika. I vissa regioner i Spanien och USA är pimentos en populär paprika för att göra paprika ut ur. Många kockar föredrar den milda, söta smaken av pimento över värmen av andra Capsaicin tunga paprika. Du kan göra din egen paprika genom att torka och slipa dina egna pimentos.