Sandy's Slow Cooker Shepherd's Pie (Cottage Pie)

Detta är en skiktad långkokt herdekaka från Sandy. Denna version med köttfärs är bättre känd som en " stuga paj ." Skålen kan också tillverkas med slipat lamm eller malet lamm.

De enkla skikten är mångsidiga. För en meatier gryta, använd 1 1/2 till 2 pounds nötkött, och de gröna bönorna kan ersättas med frysta gröna bönor, morötter eller majs. Vi använde röda skinnpotatis i bilden. Vi skar dem i 1/2-tums kuber och de var perfekt kokta efter tre timmar på högt. Vi lade också till extra hackade lök, ca 1 kopp.

Servera denna läckra allt-i-ett-måltid med kex eller crusty bröd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör på den långsamma ugnen med smör eller spraya den med stekpannan.
  2. Skruva potatis och skal, om så önskas. Skär potatisarna i små bitar, ca 1/2-tums. Du borde ha 3 till 4 koppar tärnad potatis.
  3. Säsongspuds med koshersalt och nymalt svartpeppar.
  4. I en stor stekpanna över medelvärme, bruna 1 pund nötkött med 1/2 kopp (eller mer) hackad lök. Rör i vitlökspulveret. När löken är genomskinlig och nötköttet inte längre är rosa, överför blandningen till långsam spis med en slitssked.
  1. I en skål, kombinera kondenserad grädde med svamp soppa med 1 tesked nötkött bas eller biff koncentrat smak. Sked soppblandningen över nötköttet och lökskiktet.
  2. Töm två 15 uns burkar med gröna bönor och sked dem över soppskiktet.
  3. Täck och koka högt i 3 timmar. Rör försiktigt en eller två gånger.
  4. Vänd till låga och strö krossad cheddarost ovanpå herdenspaj koka i ca 15 till 30 minuter längre, eller tills osten har smält och potatis är ömma.

* Sandy rekommenderar russetbakad potatis, men Yukon guldpotatis eller rödhudad potatis kommer också att fungera.

Från Sandy, "Min man trodde att denna maträtt kunde ha använt mer gröna bönor. Vi diska upp det, hällde katsup på toppen och kände att det var så gott smakande som när vi var barn och våra mammor gjorde något liknande."

Tips och variationer

Fler recept

Jordnötsgryta med Hash Brown Potatis

Ostoppade paprika

Crescent Beef Stroganoff Bake

Beef Enchilada gryta

Tater Tot Casserole Recept