Choklad-täckta karamelliserade nötter

Dessa chokladdäckade karamelliserade nötter börjar med vackert brunade nötter, täckta av ett krusigt karamelliserat sockerlager och sedan färdigt med ett slätt, bittert sött chokladskal och en dammning av kakaopulver. Dessa nötter smakar en imponerande gourmet smak och gör utmärkt gåvor eller fest tilltugg.

Mitt recept kräver sammankomst för Brasilien, som jag föredrar för sin milda smak och stora storlek. Du kan ersätta 1,5 koppar mandel för Brasilien nötterna. Alternativt kan du använda mindre nötter om du väljer att göra nötklyftor istället för individuella chokladdoppade nötter.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray .

2. Kombinera nötterna, granulatssockret och smöret i en mellankök över medelvärme. Rör ständigt medan smöret och socker smälter.

3. Fortsätt rör om nötterna lagar mat och karamelliseras. Håll omrörning och matlagning tills sockret är en ljusgul färg och muttrarna är rostade gyllene, ca 8 minuter.

Titta noggrant mot slutet så att de inte brinner.

4. När muttrarna är karamelliserade, ta bort stekpannan från värmen. Häll muttrarna på det färdiga bakplåten och använd en gaffel för att skilja muttrarna och se till att ingen av dem rör. Låt muttrarna svalna och härda helt, cirka 15 minuter.

5. Förbereda resten av ingredienserna medan nötterna kyls. Kombinera kakaopulver och pulveriserat socker i en Ziploc väska med gallon och sätt åt sidan för nu.

6. Placera choklad i en stor mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn tills smält, omrör efter 45 sekunder för att förhindra överhettning.

7. När muttrarna är snygga, ta bort dem från bakplåten och bryt av eventuella skurkrokar av karamell. Häll muttrarna i choklad och rör om tills de är alla täckta. Kyl skålen i en minut för att börja sätta choklad, ta av och rör om igen. Upprepa en eller två gånger tills chokladet har bildat ett tjockt lager runt de enskilda muttrarna.

8. Häll de chokladdäckda nötterna i Ziploc med kakaopulver och pulveriserat socker. Skaka påsen för att belägga nötterna och massera godiset mellan händerna för att skilja muttrarna och kappa varje mutter med pulvret. När alla muttrar är separerade och belagda, häll dem i en sil för att suga ut resterande pulver.

9. Dessa muttrar kan förvaras i flera veckor i en lufttät behållare vid rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 394
Totalt fett 17 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 65 mg
kolhydrater 55 g
Kostfiber 6 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)