Hur man brinner mark nötkött

Du har antagligen märkt att de flesta recepten med nötkött börjar med ett brinnande steg. Långa kokrätter, soppor, kökssåser och slarviga Joes kallar nästan alltid för brunat nötkött och många grytor börjar med brunat nötkött. Köttfärs, hamburgare, köttbullar och fyllda paprika och kål är några anmärkningsvärda undantag.

Hur man väljer mark nötkött

Vid köp av nötkött, kontrollera alltid försäljningsdatumet på etiketten och välj det färskaste paketet.

För att frysa färskt nötkött för längre lagring, lindra det packade nötköttet tätt i folie eller sätt det i en tätbar fryspås. Luft i väskan kommer att orsaka att frysen brinner i slutändan, så ta bort så mycket luft från fryspåsan som möjligt och använd nötköttet inom ca 3 till 4 månader. För ännu längre lagring, överväga ett vakuumtätningssystem. Förvara fryst vakuumförseglat nötkött så länge som 2 till 3 år. Se till att etikettera paket med namnet, ett använd datum och vikten.

Det magra nötköttet till fettförhållandet är en annan viktig faktor att överväga. Ett 85/15 nötkött är det vanligaste förhållandet, och det är bra allmänt val. Välj ett högre fettinnehåll-70/30 till 80/20-för de läckra hamburgarna och mest smakrika köttfärs , eller tillsätt lite griskött till blandningen för extra fett och fukt. Extra magert köttfärs-90/10 eller 93/7-är ett bra val för tacos och såser, eller när du grillar nötkött smuler för att frysa för recept.

Det är också det bästa valet för rätter som inte lätt kan dräneras, till exempel grytor och fyllda paprika.

Hur man lagar mat och brunt jordnöt

  1. Så här brukar du nötkött, om du vill ha ett recept eller att frysa för senare användning.
  2. Placera en stor stekpanna eller sautpanna över medelhög värme. Om du lagar mycket magert nötkött, värm matsked eller två av vegetabilisk olja eller extra jungfruolja till stekpannan. Lägg till lök eller andra hackade kryddor grönsaker ca 2 till 3 minuter innan nötköttet är klart, eller laga dem separat.
  1. När pannan är het, tillsätt ca 1 till 1 1/2 pund nötkött. Använd en spatel eller träsked för att bryta nötköttet upp i mindre bitar när det lagar mat. Prova att hålla bitarna i samma storlek så att biffen kommer att laga mat och bruna jämnt.
  2. Fortsätt koka i ca 6 minuter, eller tills nötköttet inte längre är rosa.
  3. För att dränera biffen noggrant, använd en slitssked. Skruta biffen ut på en pappershandduksfodrad tallrik eller pan.
  4. När pappershanddukarna har absorberat det överskjutande fettet, använd biffen i ditt recept eller frys det märkt med namnet och datumet i förseglingsbara fryspåsar. Förvara frusen, fullt kokt nötkött i frysen i upp till 4 månader. Om du använder en dammsugare kan du lagra nötköttet mycket längre.

tips

Dropparna från kokt nötkött kan orsaka allvarliga problem med avlopp och septiska system. Häll aldrig överskott av matlagningsfett ner i avloppet. Inte bara kan fettet orsaka problem för ditt eget hus, men det kan också orsaka tilltäppta avloppsavlopp som kan påverka ett helt grannskap. Häll överskott av fett och dropp i en burk eller burk och låt den stå tills den stelnar. Kassera det fasta fettet i papperskorgen.

Som med allt kött och fjäderfä, kommer nötkött att krympa när de kokas.

Mängden krympning beror på fukt och fettinnehåll. Köttet förlorar cirka 25% av dess vikt efter tillagning. Om du behöver 1 pund kokt nötkött köper du ca 1 1/4 pund.

Koka aldrig delvis nötkött. Skadliga bakterier kan överleva om nötköttet inte är helt kokt. De överlevande bakterierna kan föröka sig så mycket att de inte är helt dödade när nötköttet kokas senare. Ät aldrig eller smaka det underkokta nötköttet.

Det säkraste sättet att tina nötkött är i kylskåpet, eftersom den kalla temperaturen håller bakterier från att växa. För snabb avfrostning sätter du nötköttet i en tätbar matpåse och fördjupar det i kallt vatten. Byt vattnet var 30: e minut och laga det omedelbart när det är helt avfrostat. Lossa inte nötköttet om det har tinas i kallt vatten eller mikrovågsugn.