Ryska Blini (bukhönspannkakor) Recept

Traditionell rysk blini (BLEE-nee), singular är blin , är gjord med en jästhöjd bovete mjölbitar som ger dem en smaklös smak.

De symboliserar solen och tar centrum på Maslenitsa (även kallad Butter Week, Pancake Week eller Cheesefare Week), en vårfestival som markerar vinterns slut. För vissa markerar den också den sista veckan för att äta mejeri före fastandet av Lent börjar.

Idag är Blini förberedda hundratals sätt - med bara vit mjöl, majsmjöl, söt, salig, du heter den. Deras ackompanjemang har gått bortom den traditionella kaviaren, rökt lax, malet lök, hackade ägg, gräddfil och en sipp eller två vodka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda i en stor skål allmålig mjöl, bovete mjöl, salt och omedelbar jäst och gör en brunn i mitten.
  2. Häll i mjölk, blanda tills mjuk. Täck och låt upphöjas tills det fördubblats, ca 1 timme.
  3. Rör omkyld smält smör och äggula i smeten. I en separat skål, vispa äggvita till stel men inte torr. Vik i smeten. Täck och låt stå 20 minuter.
  4. Värm en nonstick skillet över medium värme. Tappa kvartstorlek dukar i degen utan att tränga. Koka i ca 1 minut eller tills bubblor bildas och bryts. Vänd och koka i ca 30 sekunder mer. Täck blini och håll dig varm. Upprepa med resterande smet.
  1. Servera med toppade val: röd eller svart kaviar , rökt lax eller annan fisk, hackad hårdkokt ägg , malet röd eller vitlök, gräddfil eller creme fraiche , hackad dill och citronkilor.

Vad är bukvete mjöl?

Bokhvetemjöl är, som du kan förvänta dig, mjöl grundad av bovete! Klibben eller kornbeläggningen (inte den hårda yttre skalen) lämnas vanligtvis kvar och resulterar i ett ljusbrunt fläckat mjöl som har en nutty smak och är väldigt näringsrik.

Bovete är också knäckt i groats (kasha) och ångas eller kokas i porridger, puddingar och fyllningar.

Veteallergier Akta dig

Betraktas som ett glutenfritt mjöl måste konsumenter av bovete mjöl som har veteallergier vara medvetna om att många bovete mjöl har bearbetats i anläggningar som tillverkar vetemjöl. Ibland blandas bukvete mjöl med vetemjöl som fyllmedel.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 82 mg
Natrium 156 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)