Noodle Paella Recept: Fideuà

Valencia är "rislandet" och dussintals olika risrätter, men "Fideuà" är en mycket populär traditionell huvudrätt som liknar "paella". Kokad i en paella- pan, den är gjord med nudlar och skaldjur kokta i fiskbuljong. "Fideuà" är snabbare och lättare än att göra "paella" och är lika färgglad och smakfull som gör den till en perfekt maträtt för varmt väder.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. För att förbereda detta recept behöver du en 17-tums (44cm) paella-pan. På grund av pannans storlek rekommenderar vi att du lagar fideua på en vattenkokare eller en gas paella-brännare för jämn värmefördelning. Montera alla ingredienser och köksutrustning på ett bord nära grillen, så att du kan bo i området och övervaka matlagningen.
 2. Var noga med att tända kolerna ungefär 20 minuter innan du börjar börja matlagning. Detta gör det möjligt för kolarna att värma och täckas i vitaska.
 1. Skölj räkor, musslor och musslor under kallt rinnande vatten och lägg åt sidan.
 2. Häll fisk eller räkor i en middels gryta och varma för senare användning.
 3. Skölj fisken under kallt vatten och skär i 2-tums kuber. Rengör bläckfisken och trimma tentaklarna. Skiv bläckfisk i ringar.
 4. Utsäda och skiv röd paprika i smala remsor. Skär varje tomat i 8 stycken. Skal vitlöksklyftor och placera i en mortel och mosa med pisteln.
 5. Placera paella-pannan på grillgitteret eller paella-brännaren och lägg till tillräckligt med olivolja för att belägga botten och låt pannan värma upp. När det är tillräckligt varmt, sauté räkor och bläckfisk i olivolja.
 6. Tillsätt olivolja efter behov för att förhindra att du sticker. När räkorna är rosa, är det kokt. Ta bort räkor och bläckfisk från pannan och lägg åt sidan. Låt oljan stå i pannan.
 7. Sätt de tärnade tomaterna , rödpeppar och mosad vitlök i olivoljan med de två röda paprikopåsen och sauté i två minuter.
 8. Krossa saffron trådar med finders. Tillsätt fiskbeståndet och saffrontråden till pannan och rör om. Koka buljong.
 9. När vätska börjar koka, tillsätt vermicelli och fisk och rör om. Sprid musslor, musslor och bläckfisk runt pannan och arrangera räkorna på toppen. Koka i 15 minuter, eller tills pastan är " al dente ."
 10. Ta bort fideua från grillen eller brännaren. Skydda med aluminiumfolie och låt den "vila" i 5 minuter. Avtäck och servera med citroner.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 614
Totalt fett 23 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 170 mg
Natrium 807 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 4 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)