Vegan Pho (Tofu Nudelsoppa) Recept

Vi älskar pho, speciellt när den är gjord med tofu och massor av färgglada grönsaker. Detta recept liknar den veganvänliga pho du kan stöta på på din favorit vietnamesiska restaurang. Sambal oelek ger det en kryddig kick, så var noga med att smaka i enlighet med din värmepreferens.

Detta gör en perfekt mängd för en middag för 2, eller tjänar som en aptitretare för 4 personer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda grönsaksbuljongen, vitlök, lök, morötter, broccoli, svartpeppar, ingefära, kanel, anisböss, sambal oelek, 2 msk sojasås och 1 tesked salt i en stor sopppanna över medelhög värme. Koka upp och sedan minska värmen till låg. Simma försiktigt, tills broccoli är ljusgrön i färg och något ömt. Torka inte över eller annars har du grönskande grönsaker. Håll kocktiden kort och grönsakerna knackiga!
  1. Koka de tunna risnudlarna i en separat, medelstor gryta enligt förpackningens instruktioner. Skölj noga i kallt vatten för att avlägsna extra stärkelse. Kasta nudlarna med 2 tesked sojasås och dela sedan mellan serveringskålar: 2 stora skålar eller 4 medelstora skålar.
  2. Skiv den dränerade och pressade tofuen i 20 jämnare rutor. Dela jämnt mellan de 2 eller 4 serveringsskålarna och placera ovanpå de kokta risnudlarna. Häll försiktigt buljong och grönsaker över tofu och nudlar. Tillsätt varje skål med limejuice och färska thailändska basilikablad.
  3. Servera mycket varmt och njut omedelbart. Förvara eventuella rester i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar. För uppvärmning, värm upp snabbt över medelvärme tills önskad temperatur är uppnådd. Du kan också frysa denna soppa en gång i kombination. Frys soppa i en lufttät behållare och tina i kylskåpet före uppvärmning. Frys soppa upp till 2 månader.


Receptet kommer från boken Great Gluten-Free Vegan Eats från hela världen och delas med tillstånd från utgivaren.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 736
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2,348 mg
kolhydrater 132 g
Kostfiber 46 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)