Cedarplank laxrecept

Cedarplank lax är ett klassiskt recept på grillen. Du får all smak av grillen med riktig rök - även om du använder en gasgrill - med bekvämligheten att laga en stor, delikat fiskfilé på en cedarplanka. Detta grillade laxrecept kommer definitivt att behaga. Ett knep är att hålla laxfiléen på cedarplanken hela tiden, från förberedelsen till servering. Om du placerar planken på ett ark med folie kan du lägga hela grejen på bordet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt cederskiva i vatten i minst 30 minuter.
  2. Förvärm grillen för medelhög värme. Ta bort cedertallplanen från vatten och sätt laxfilet på toppen. Placera det jämnt i mitten av planken. Borsta laxfilé med olivolja. Smör citroner och pressa juice över laxen. Topp med citronskal, dill, salt och peppar.
  3. Placera planken på grillen i mitten. Täck och låt grilla tills laxen kokas genom mitten (ca 30 till 40 minuter). Lax görs när den når en inre temperatur (i den tjockaste delen) på 145 grader F.
  1. När du har kokat, ta bort från värme och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 382
Totalt fett 25 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 90 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)