Creole Corn and Shrimp Soup

Denna majs- och räksoppa är en smakfull kombination av färska räkor, tomater och majs. Det är ett fantastiskt mjölkfritt alternativ till tyngre skaldjurssoppa . Konserverad majs och krämstil gör majsen lätt att förbereda.

Soppen börjar med en enkel roux och använder färsk räkor. Om du använder frusna räkor, tina dem i kylskåpet innan du lägger dem till soppan. Ro-Tel-tomater lägger till värme, men du kan lägga till hakade färska / burkade jalapeno paprika eller milda gröna chili peppar tillsammans med tomater i tomater.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm vegetabilisk olja i en stor kastrull eller stockpot över medium låg värme. Tillsätt mjölet och laga, rör om tills roux är en ljus blond färg .
  2. Blanda olja och mjöl i en stor kastrull eller porslin . Rör om medellång värme tills roux är ljusblond i färg. Låt det inte bli för mörkt.
  3. Tillsätt hackad lök och vitlök och koka tills lök mjukas.
  4. Tillsätt de stuvade tomaterna, Ro-Tel-tomaterna, krämstilen och helkornsmjölen och buljongen. koka över låg värme vid en simmer i 45 minuter.
  1. Skala räkorna under tiden. Kör spetsen av en liten, skarp kniv på baksidan av en räka och ta bort den mörka venen. Upprepa med resterande räkor. Skölj räkorna med kallt vatten.
  2. Tillsätt räkorna i soppblandningen och fortsätt att simra i ca 10 minuter.
  3. Smaka på soppen med koshersalt och nybakad svartpeppar efter smak. Servera varmt.

Tips och variationer