Citrongräs Ginger Saus

Denna Citron Gress Ginger Sauce Recept är en fusion av asiatiska och spanska smaker och bygger på färska ingredienser - ingefära, citrongräs , några selleriblad.

Det är lätt att göra; Skaka snabbt ingredienserna och kasta i mixern för att kombinera. Använd denna sås med alla slags skaldjur förutom krabba - räkor, svärdfisk , makrill, gulstjärt (även känd som Hamachi), stor, hälleflundra , allt som är ganska fast.

Serverar 4.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor panna över medelhög värme tills det är varmt, ca 2 till 3 minuter. Tillsätt shallots och citrongräs och koka i 2 minuter, rör om ofta. Tillsätt vitlök och koka i ytterligare en minut, omrörning väl.
  2. Lägg till vinet, den riven eller finhackad ingefära och lite salt och vrid sedan värmen upp till högt. Koka bort vinet med hälften, ca 5 minuter. Stäng av värmen, tillsätt citronsaften, en matsked selleriblad och smaka på salt - lägg till lite om du behöver det.
  1. Häll såsen i en matberedare och blitz den tills den blir en tjock puré; Det borde se lite ut som en ljusgrön mayo, eftersom allt kommer att emulgera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 252
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 95 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)