Boursin fylld kyckling med parmesanbeläggning

Boursin-ost med örter och grönsaker fyller på fyllningen för dessa läckra fyllda kycklingbrödsrullar. Den strimlade morötterna och hackade valnötter ger fyllningen sin underbara smak och färg, medan en enkel beläggning av brödsmulor och parmesanöster lägger på textur.

Ta gärna bort den strimlade morötterna eller lägg till en annan grönsak. Finhackade gröna lök eller hackad sautad svamp är bra alternativ. Eller lägg till fler färska örter eller tesked eller två beredda pesto till fyllnadsblandningen.

Servera kycklingen med en grundläggande bechamelsås , ostsås eller en enkel sås gjord med kondenserad grädde med svampdräkssoppa och ca 1/3 kopp mjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Placera varje kycklingbröst halv mellan två stycken plastfolie eller vaxpapper. Punda dem försiktigt med den platta sidan av köttmalladen tills den är platta och ganska tunn. Alternativt, om kycklingbröst är ganska stora, kan du skära kycklingbrösten i halv horisontellt, vilket gör 2 kotletter från varje kycklingbröst. Punda dem tills det är mycket tunt.
  3. I en liten mixskål slår du Boursin-osten med mjölet tills det är jämnt. Rör i den strimlade moroten, nötterna och hälften av persiljan. Placera ungefär en fjärdedel av Boursin-ostblandningen på varje bit kyckling. Vik i två sidor och rulla kycklingen upp, burrito stil. Tryck ihop kanterna för att försegla.
  1. I en liten skål, kombinera den kvarvarande persiljan, fina brödsmulor och Parmesanost.
  2. Borsta kycklingrullarna generöst med smält smör och rulla sedan dem i brödkrossblandningen.
  3. Placera kycklingrullarna i en 8-tums rätters bakfack, sömnsidan neråt. Strö över den återstående brödsmulblandningen.
  4. Baka kycklingrullarna i den förvärmda ugnen i 40 till 45 minuter, eller tills kycklingen är öm. Kycklingen bör registrera minst 165 F på en snabbläs termometer.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1540
Totalt fett 89 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 34 g
Kolesterol 467 mg
Natrium 933 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 148 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)