Slovakisk Cottage Cheese Rolls Recept - Tvarohova Strudla

Detta är ett recept på slovakiska stallostrosor eller tvarohova strudla. I sin ursprungliga form gör det här receptet åtta läckra rullar eller strudlar, men de är inte fläckiga, de är mer av kaffekaka. Och även om det slovakiska namnet skulle indikera att torr ostmassa eller bondeost användes, använde Mary Karinshak alltid oskadad liten ostkakaost och gräddeost. Hennes instruktioner inkluderar inte detta steg, men jag gillar att gissa min ostpåfyllning (gör det minst 12 timmar före) i en mixer eller matberedare så att den har en jämnare konsistens. Om du fyller ananas fyller du ananas och russin efter att du har behandlat osten i mixern.

Jag har vidare modifierat receptet genom att använda smör istället för margarin och ersätta majsstärkelse för den omedelbara tapiokan. Degen är utsökt och lätt att arbeta med. Du kan skära receptet i tredjedelar, om du vill, men gör åtta rullar på en gång för helgdagar, gåvor och frysning för senare användning. De är bara biljetten för oväntad åtföljd. Dra en ur frysen och baka den från frusen till en god måltid på cirka en timme.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att fylla på kockost: I en matberedare eller mixer, svalka keso, äggulor, gräddeost, 2 msk smör, vanilj, 2 koppar socker tills det är smidigt. Rör om tapioka eller majsstärkelse. Om du gör ananaspåfyllningen ska du blanda den med tapioka eller majsstärkelse och russin om du använder den. Förvara i kylskåp minst 12 timmar.
  2. För att göra svampen : Häll ljummet mjölk i en medium skål. Tillsätt 3/4 kopp socker och jäst, blanda med en träsked tills de löser upp. Tillsätt 2 koppar mjöl och blanda tills det är slät. Täck och låt upphöjning på en varm plats i 45 minuter.
  1. För att göra degen: Vispa i en stor matberedare eller ställblandare eller i hand, 6 koppar mjöl och 2 tsk salt. Skär i 1 pund smör som du vill för pajdegör tills deg når en ärtliknande konsistens. Lägg till de 4 slagna äggen och svampen. Blanda eller bearbeta tills degen är jämn och rengör skålens sidor. Om så behövs, tillsätt mer mjöl tills degen inte är klibbig, men överdriv inte det. Dela degen i 8 lika stora bitar, linda i plast och kylda tills de är färdiga att använda.
  2. Att montera rullarna: På en lättmjölkad yta och arbeta med en degboll åt gången, rulla in i en 14x7 tum rektangel. Sprid 1 1/3 koppar ost fyller ner i mitten. Gör 10 (1 tum) breda sneda slitsar i degen på varje sida av påfyllningen och håll 1/4-tums bort från påfyllningen. Vik den övre delen av deg ned. Sedan, från toppen ökar alternativ korsning över fyllningen från sida till sida. Lämna botten två slitsar. Vik nedåt, ta med de två sista remsorna och klistra in. Det är OK för fyllningen att kika igenom.
  3. Att baka: Värm ugnen till 350 grader. Använd två spatlar och lyft från ändar, överföras flätad rulle på ett pergamentfodrad ark. Låt stå på bakplåt i 15 minuter innan du bakar. Borsta lätt med resterande slagen äggvita. Baka ca 25 till 30 minuter tills det är lättbrunet. Ta bort från ugnen. Låt sitta på bakplåten i 1 minut innan du försiktigt överför den till en kokkstång för att svalna. Placera på en 14x5-tums kartong täckt med aluminiumfolie när den är kall. Damm med konditorisocker. Placera i plastpåse och kyl i upp till en vecka eller frys.
  1. Att frysa obakad: Efter montering av rullen, lägg den på ett pergamentfodrat bakplåt och frys. Överför till en plastpåse och frys till senare användning. Tina inte när det är klart att använda. Ta bort från plastpåse och baka vid 350 grader i 30 eller flera minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1049
Totalt fett 60 g
Mättat fett 33 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 327 mg
Natrium 1 350 mg
kolhydrater 100 g
Kostfiber 2 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)