Rökt ostron: eld och vatten

Dessa röda ostron försvinna omedelbart efter att de serverats. De kommer ut ur rökaren redo att äta med en antydan av rök som kompletterar saltlösningen. Men du kan verkligen lägga till någon cocktailsås eller gremolata om du vill. Dessa är ännu enklare att använda med en eldstadskokare .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ställ in din rökare eller eldstaden enligt riktlinjerna.
  2. Tillsätt ostron, täck och rök i 15 till 20 minuter tills ostron öppnas.

Varianter och parningar

Ät den röda ostronen eller försök med en eller två olika mignonettsåser . Kasta några granatäpplefrön ovanpå varje för en unik konsistens och sötma. Par rökt ostron med lite tyngre vin än vad du skulle råa ostron. En starkt oakad Chardonnay , en extra torr champagne (lite sötare med mandelövertoner), eller en Rose med mer vikt skulle passa dessa ostroner väl.

Detta receptets afrodisiakala egenskaper

Den kritiska ingrediensen i ostronar som rammar den till toppen av de flesta afrodisiösa listorna är zink. Zink kallas det väsentliga "manliga mineral" på grund av dess länk till testosteron, vilket är avgörande för prostata och spermiernas hälsa. Östers är en av de rikaste naturliga källorna till zink. Detta mineral tillåter de essentiella fettsyrorna, linolsyra. och EPA (eicosapentaensyra / omega-3-grupp av fettsyror), som ska behandlas i kroppen för att hjälpa män och kvinnor, har ett mer hälsosamt sexuellt svar och hormonmetabolism.

Zink är till nytta för både män och kvinnor när det gäller fertilitet. Det har visats i studier att ökande zinknivåer hos infertila män kan öka spermiernas nivåer, förbättra form, funktion och kvalitet hos spermier och totalt sett minskar manlig infertilitet. För kvinnor är zink nyckeln till reproduktionshälsa eftersom det hjälper till vid äggbildning, äggets resa ner i äggledaren och övergripande hormonreglering.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 243
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 150 mg
Natrium 318 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 0 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)