Brödmaskin Kanel Raisinbröd

Jag tror att brödmaskinen är en av de bästa uppfinningarna av 20-talet. Det passar rakt in i hela crockpot saken. Inte bara kan du ställa in din crockpot för att vara redo när du kommer hem från jobbet, men du kan göra detsamma med brödmaskinen.

Rosiner är inte min vän, men jag gillar dem när de kombineras med kanel och smör. Du kan få det här kanelbarnsbrödet i tid till frukost tillsammans med en frukostgryta i crockpotten. Du kommer wow din familj.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera ingredienserna i brödpannan i följande ordning: vatten, smör, salt, brunt socker, brödmjöl, icke-fet mjölk, kanel och aktiv torrjäst. Eller tillsätt ingredienserna enligt tillverkarens anvisningar på din maskin. Rosinerna ska läggas till på frukt- och muttsignalen. Om du lägger till dem i början, kommer russinerna att pulveriseras. Beroende på din maskin kommer frukt- och muttersignalen från 30 till 40 minuter i cykeln.

Kom ihåg att när du tillsätter jäst sen, gör en liten brunn med fingret för att placera jästen. Detta kommer att försäkra rätt timing av jästreaktionen. Detta bröd bearbetas i den söta, snabba eller tidsbundna cykeln, eller enligt tillverkarens anvisningar. Servera detta kanel-raisinbröd sladdat med rumstemperatur smör. Gör en 2 pund bröd.

Fick minst 4 stycken kvarvarande kanel-raisinbröd?

Varför inte göra franska Toast med det? I en lågsidad skål, slå 2 ägg med 1/2 mjölk. Värm en stekpanna med lite smör. Doppa varje skiva i äggblandningen. Var noga med att belägga båda sidorna av brödet. Placera varje skiva i den uppvärmda pannan. Koka i bara ett par minuter. Lyft brödet för att se om det är tillräckligt kokt för att laga den andra sidan. Servera din franska Toast varm med lätt uppvärmd äkta lönnsirap.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 221
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 1,130 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 2 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)