Bakad kucchini och tomater med ost

Lägg till detta recept på läckra ost-toppade zucchini och tomater till din middagsrepertoar. Det är en utmärkt maträtt, speciellt om du har en trädgård med ett överflöd av sommargrödor . Tomaterna och zucchini kombineras med örter och bakas till perfektion med mycket smält ost. Om du har färsk basilika, använd det-ca 2 till 3 teskedar, hackad-i stället för torkad basilika.

Receptet kräver fontinaost, men Gruyere, Gouda och provolone är några bra substitut. En bra smältost som du gillar är bra i detta recept. Lägg till lite gul sommar squash i maträtten om det är vad du har, eller använd en kombination av courgetter och gul squash för extrafärgen. För mer färg och smak, tillsätt en paprika, skär i remsor.

Druvtomater - eller körsbärstomater - är ett annat bra alternativ för maträtten. Lägg ca 1 till 2 koppar halverade druvtomater för att ersätta de skivade tomaterna.

Servera de bakade grönsakerna med grillat eller sautat kött, fisk eller fjäderfä.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Smörj en 2-kvarts bakfat.
  3. Skär ändarna från kucchini och skära sedan squashen i tvärsnitt i 1/2-tums skivor.
  4. Kärn tomaterna och skär dem i skivor ca 1/2 tum i tjocklek. Skär varje skiva tomat i kvartaler.
  5. Skala lök och hugga det fint .
  6. I en stor skål, kombinera zucchini och tomater; strö med den finhackade löken, malet vitlök, koshersalt, basilika och peppar. Kasta grönsakerna för att blanda grundligt; drizzle med olivoljan och kasta igen för att täcka grönsakerna.
  1. Vrid grönsakerna i den färdiga bakfatet.
  2. Baka i den förvärmda ugnen i 25 minuter.
  3. Top med fontinaost och strö med parmesanost; fortsätt att baka i 10 till 15 minuter längre.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 271
Totalt fett 20 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 47 mg
Natrium 570 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)