Ingen saltkryddsblandning

Att göra egna mixar handlar om att spara pengar, mata din familj hälsosammare måltider och lägga till en fantastisk smak för måltiderna. Detta recept är inget undantag; det är mycket enkelt att göra, mycket billigare än kommersiella saltfria kryddblandningar, och kan anpassas efter din smak.

Ingen Salt Seasoning Mix är också underbar för dem som tittar på deras natriumintag. Stänk denna blandning på kött innan du stekar eller grillar den och använd den på grönsaker och i grytor. Du kan också prova mitt Seasoned Salt Mix-recept; den innehåller natrium, men mycket mindre än att använda kosher eller bordsalt.

Du kan variera örter och kryddor i detta recept som du vill. Använd basilika eller oregano istället för (eller förutom) thymebladet. Använd rökt paprika, eller prova en kombination av både söt och rökt. Du kan också variera proportionerna; tillsätt mer lökpulver eller reducera selleriutsädet. Tarragon, salvia eller marjoram skulle också vara utsökt i detta lätta recept.

Förvara din blandning i en glasburk med lock som stänger tätt. Håll det på ett kallt och mörkt ställe så blandningen håller sin smak. Det bör vara ca 4 månader om det är lagrat korrekt. Du kan också göra en annan sats och hålla den på bordet för att lägga till mat som du äter.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda alla ingredienserna ihop i en liten blandningsskål, omrör tills de kombineras ordentligt.

2. Förvara på en mörk, sval plats i en tätt förseglad glasbehållare.

3. Använd på kött, fjäderfä och fisk, eller vid bordet för en saltfri kryddning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 16
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 32 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)