7 Chakrasjuicer och Smoothies

Juicer och Smoothies för de 7 Chakras

Chakra betyder hjul eller virvel i det gamla sanskritet. Det används i energidetik och energianatomi för att identifiera spinnande virveler som förbinder våra kroppar med universums energi.

De 7 Chakrasna

Varje chakra skickar ut ett stort antal energi meridianer som heter nadis, och alla har en unik energisk signatur och vibration. De vanligaste chakrasna i öst är de 7 chakraerna i kroppen, liksom den 8: e chakran - energikroppen eller det elektromagnetiska fältet som omger oss.

Var och en av energicenteren har motsvarande organ, färg, element, andligt tema, ädelstenar och livsmedel. Även om vissa paralleller existerar med 5-elementsteorin , tar chakrasystemet ett helt annat tillvägagångssätt.

Dessa juicer innehåller inte slumpmässiga möten från växtriket - det är snarare ingredienser som kan harmonisera tillsammans för att skapa en helhet. De erbjuder ett regnbågspektrum av fytonäringsämnen. Du kan göra dessa fruktkombinationer till smoothies om du äger en Vitamix, Blendtec eller annan högeffektsmixare, men annars försöker juicing.

Du behöver inte använda alla ingredienserna tillsammans. Känn dig fri att experimentera med olika parningar, mängder och kombinationer av smaker. Vi har inte inkluderat specifika kvantiteter - det är upp till dig och din personliga smak och preferenser.

Kronakakra

Använd svarta plommon, lila morötter, svarta druvor, blåbär, björnbär eller lavendelblomma.

Det tredje ögonkakraet

Blandningar av frukt och ingredienser inkluderar acai, päron, betor, björnbär, äggbär och ögonbrösttinktur.

Throat Chakra

Prova blåbär, björnbär, ingefära, citron, päron eller citrongräs.

Hjärtchakra

Honeydew melon, anjou päron, gurka, kale, selleri, spenat, persilja, kaffir lime blad och Hawthorne bär tinktur är alla lämpliga.

Solar Plexus Chakra

Använd ananas, mango, jicama, gyllene betor, fänkållök, ingefära, gurkmeja, kokosnötvatten, marshmallowrottinktur, maskros tinktur eller bipollen.

Sacral Chakra

Prova morötter, blod apelsiner, kumquat, aprikos, kanel, cayenne, kalendula blommatinktur eller söt basilika.

Root Chakra

Denna chakra är separerad i grönsaks- och fruktversioner. Använd betor, röda morötter, tomat, lime, linfröolja, rosmarin eller havsalt för grönsaksversionen. Fruktversionen kan omfatta granatäpple, jordgubbar, körsbär, vattenmelon, kaktuspäron, fänkål, ingefära eller lime.

En sista tips

Intensivt fruktiga kombinationer bör i allmänhet konsumeras som smoothies. Mängden naturligt förekommande socker i frukter multipliceras exponentiellt i juice och är inte fördelaktigt för hjärtat.