Recept: Bakade Curried Chicken Breasts i en Kokosmjölksås

Dessa bakade curried kycklingbröst är super lätt och smakrika. Servera dem över hett kokt ris med några ärter drizzled med lite honung för en utmärkt måltid. Såsen för detta recept är bara utmärkt. Den är mild och rik, snarare som Mughlai curry, en traditionell indisk maträtt.

Du kan ersätta benfria, skinlösa kycklingslår för kycklingbrösten i detta recept. Använd bara 12 lår och öka bakningstiden med ca 8 till 10 minuter. Koka alltid kyckling till 165 F som registrerad på en pålitlig mattermometer av livsmedelssäkerhetsskäl.

Du kan lägga till andra kryddor till detta recept om du vill. Currypulver är en blandning av många kryddor, inklusive kanel, koriander, kummin och gurkmeja . Men du kan lägga till mer kanel, korianderfrön, nigellafrön eller andra kryddor enligt din smak. Andra grönsaker skulle också vara bra. Omslut kycklingen med lite hackat selleri, skivade gröna bönor eller svampar för att göra detta till en maträtt.

Servera detta lätta recept med en skarp grön sallad eller en fruktsallad för att komplettera den rika såsen utöver ärterna och riset. Till efterrätt skulle en citron eller chokladtapp vara den perfekta efterbehandlingen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Spray en 9 "x 13" glasbakningsfat med nonstick matlagningsspray och lägg åt sidan.
  2. I en stor kastrull kombineras smöret och olivoljan över medium värme och värme tills smöret smälter. Tillsätt lök och vitlök. koka och rör om tills öm, ca 6-7 minuter.
  3. Tillsätt currypulver till kastrullen; koka och rör om i 1 minut. Detta hjälper till att blomma kryddorna i currypulveret och förbättrar smaken.
  1. Tillsätt sedan mjöl, salt och peppar till grytan. koka och rör om i 2 minuter. Tillsätt kokosmjölk och kycklingbuljong; bringa till en simmer. Rör tills tjock, ca 3-4 minuter. Rör i russinerna.
  2. Skär kycklingbrösten i halv tvärgående. Lägg den okokade kycklingen i den färdiga panelen. Häll såsen jämnt över kycklingen och flytta den runt i såsen så att botten är belagd. Strö kycklingen med kokosnoten.
  3. Baka i 35-45 minuter eller tills kycklingen är ordentligt kokad, 165 ° F på en snabbläs termometer. Servera över varmt kokt ris eller pasta.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1531
Totalt fett 91 g
Mättat fett 34 g
Omättat fett 33 g
Kolesterol 429 mg
Natrium 768 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 6 g
Protein 137 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)