General Tso's Chicken Recipe

Detta recept på General Tso's kyckling är en restaurangfavorit som bygger på en autentisk Hunan-skål som är översatt till "förfader mötesplats kyckling".

Om du vill kan du tjocka såsen genom att vispa 2 tsk majsstärkelse i de andra såsingredienserna. För mer sås, öka såsingredienserna genom att multiplicera med 1/2 (dvs 3 msk mörk sojasås, 1 1/2 matskedar risvin, etc).

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered kycklingen

  1. Skär kycklingen i 1-tums kuber. Kombinera kycklingbitar med ljus sojasås, ägg och peppar.
  2. Tillsätt noggrann majsstärkelse för att kyckla kycklingen snyggt, använd matlagningspinnar eller fingrarna för att blanda den i.

Gör såsen

  1. I en liten skål kombinerar du mörk sojasås, risvinäger, risvin, socker, buljong, ingefära, vitlök och valfri majsstärkelse, omrörning för att lösa upp sockret.
  2. Avsätta.

Koka disken

  1. Värm oljan i en wok till 350-360 F / 175-180 C. Släpp kycklingbitarna i den heta oljan , några bitar i taget och friterad tills de är spröda (3 till 4 minuter). Ta bort kycklingbitarna och dränera på pappershanddukar.
  2. Töm och rengör wok. Värm 2 matskedar olja. När oljan är het, lägg till gröna lökar och torkade chili peppar. Rörsteg tills aromatisk (ca 30 sekunder).
  3. Återvänd de friterade kycklingbitarna tillbaka i wok. Rörsteg tills kycklingbitarna är bruna (ca 1 minut).
  4. Skjut kycklingen upp till sidorna av wok. Ge såsen en snabb omröming och lägg till i mitten av wok. Om du tillsätter majsstärkelse till såsen, rör den kontinuerligt i 1 till 2 minuter för att tjockna.
  5. Skjut kycklingen i såsen och blanda. Koka och rör om i ytterligare 2 minuter tills kycklingen är fint belagd med såsen. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 395
Totalt fett 22 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 321 mg
Natrium 918 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)