Asiatisk kryddad salat med granatäpple och tranbär

Ditch kalkon curry (favorite stalwart av kvarvarande kalkon ) som denna färska, zingy asiatisk kryddad kalkon sallad är bara perfekt för gås, anka eller kyckling . Det är inte bara en smakupplevelse med alla frukter, nötter, salladsblad och örter, det är också bra för dig.

Salladen är en läcker blandning av asiatiska kryddor, aromer och frukt och kan förberedas i förväg och serveras kallt eller kokt i sista minuten och serveras varmt.

Förbandet kan göras i förväg och förvaras i en burk i kylskåpet. Använd dressing på sallader, i omrör frites eller som ett dopp för crudites eller tempura rätter. Det är så mångsidigt.

Utsätt inte av antalet ingredienser; det är ganska enkelt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Först gör dressingen:

  1. Lägg alla dressingredienser utom olivoljan i en matberedare eller mixer och whiz tillsammans för att producera en slät sås.
  2. Mått sås och tillsätt dubbelt så mycket extra jungfruolja. Vispa noggrant och täck sedan med en trasa och lägg den åt sidan.

Gör salladen:

  1. Placera en stor, rymlig stekpanna på kaminen, värm upp den till ganska hett och lägg sedan till kvarvarande kött, nötter och tranbär och värm genom att skaka pannan för att förhindra att du sticker och bränner.
  1. Tillsätt de fem kryddpulverna och rör om ordentligt, tillsätt honungen och rör om. Koka i 3 - 4 minuter för att se till att allt är varmt.
  2. Placera salladsbladen i en skål, lägg till färsk mint och koriander och drizzle med dressingen till din smak.
  3. Sedan lägger du till hett kött, frukt och nötter och serverar omedelbart med granatäpplen frön ovanpå. Eller låt köttet och nötterna bli kalla och lägg sedan till bladen och servera - en stor buffé eller festrätt.

OBS:

Du kan ringa ändringarna med den här salladen för att passa vad som är kvar över kött du kan ha. Det fungerar också med anka och kyckling, till och med kvarvarande gås. Du kan också variera örter och salladsblad, men autentiskt fungerar mint och koriander (koriander) bäst.

Eventuellt överblivna förband kan förvaras i en skruvkruka och används inom veckan, det är bra att använda i en stekpaja eller stekt ris.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1119
Totalt fett 107 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 71 g
Kolesterol 36 mg
Natrium 607 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 5 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)