Valnöt Mandelbröd (Pareve)

Under över två decennier som koshermatare i Columbus, Ohio, gjorde Paula Levine Weinstein och Julie Komerofsky Remer mycket mandelbröd. Det här enkla receptet, som gör en stor grupp av biscotti-liknande kakor, var en favorit hos kunderna. Även om mandelbrot bokstavligen betyder "mandelbröd" använder deras version valnötter istället.

Recept reprinted med tillstånd från våra kunders favoriter , av Paula Levine Weinstein och Julie Komerofsky Remer (Columbus, Ohio).

Mirs recepttestnoteringar och tips:

Under provningen av detta recept fann jag att de formade brödenna puffade mer än förväntat, troligen tack vare den stora mängden bakpulver i receptet. Om du föredrar smalare mandelbröd, gör loggarna ganska platta eller överväg att minska mängden bakpulver något.

Det ursprungliga receptet föreslår att man tillsätter vanilj-extraktet efter det att de våta och torra ingredienserna är blandade, men för att säkerställa jämn integration, kanske du vill blanda den med de våta ingredienserna i början av receptet istället.

Det ursprungliga receptet kräver att det skivade mandelbrödet dipas i kanelsocker , men anger inte kvantiteter. För hela receptet måste du börja med ca 1 till 1 1/2 koppar socker. Tillsätt kanel till smak, blanda ihop och sätt i en grundrätt för lätt doppning.

Receptet gör en ganska stor mängd mandelbröd, men receptmängderna är lätt uppdelade. Om det är första gången du gör receptet kanske du vill prova en mindre sats först.

Weinstein och Remer föreslår att det skivade mandelbrödet bakades i 5 minuter. Jag hittade detta gav ganska mjukt mandelbröd. Om du föredrar en torrare, crunchier kaka, behöver de en längre sekund bakning - cirka 15 till 20 minuter.

Uppdaterad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Linje 3 stora, rimmade bakplåtar med pergamentpapper. Lägg en blandning av kanel och socker i en stor, grundfack och lägg åt sidan (Se anteckningar ovan).

2. Blanda ägg, olja och socker i en stor mixskål.

3. Blanda ihop en mjöl och bakpulver i en annan stor skål.

4. Lägg mjölblandningen i äggblandningen och rör om att kombinera. Tillsätt nötter och vanilj extrakt och blanda väl.

5. Forma degen i tre stockar. Placera på de tillagade bakpannorna och platta dem lite på toppen så att de kommer att komma ut bredare än rounder.

6. Baka i den förvärmda ugnen i 30 minuter. Avlägsna från ugnen och kyla något.

7. Med en stor räfflad kniv, skär timmerna på diagonalen runt en 1/2 tum tjock (eller ungefär tjock som den stora delen av tummen).

8. Doppa på båda sidorna av varje mandelbrödskiva i kanel-sockerblandningen och sätt tillbaka varje skiva på bakplåten när du arbetar.

9. Sätt tillbaka mandelbrödet i ugnen i minst 5 minuter för att torka kakorna mer. (Om du föredrar torrare, crunchier cookies, låt dem baka längre, se anteckningar ovan).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 104
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 35 mg
Natrium 134 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)