Räksallad med Louis Dressing

Räkor Louis sallad är en variation av Crab Louis. Det är en lunch stapel på traditionella restauranger och många familjer tycker också om det som en julafton tradition. Denna räksallad gjord med tomater, hårdkokta ägg och en Louis dressing av majonnäs, chili sås och persilja.

Också stavad Shrimp Louie, det är alltid uttalat på franska sättet, "loo-ee", ursprunget till denna sallad är från västkusten i början av 1900-talet. Den ursprungliga formuleringen har Pacific Northwest Dungeness krabba och det kan ha blivit uppkallad efter Louis Davenport i Hotel Davenport i Spokane, Washington, där det fortfarande finns på menyn idag. Men Olympic Club i Seattle och Solari's restaurang i San Francisco är sannolikt kandidater. Famed gastronome James Beard kom ihåg att njuta av det i Portland, Oregon, i sin ungdom.

Räkor versionen är vanlig i Oregon, där den lokala småbåtsräken används. Dessa är lättillgängliga förkokta i de flesta stormarknader. Du kan också använda större frysta eller färska räkor. Att laga räkor för att lägga till sallat kan du sauta eller brilla dem. Se hur man fördjupa räkor för att ta bort den svarta tarmlinjen som kan ha gris. Du behöver också hårdkokta ägg .

Se även

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Hacka persiljan
  2. Kombinera alla ingredienser för Louis dressing och kyla det tills serveringstid.
  3. Tvätta sallat och klappa torrt eller använd en salladspinner för att ta bort vatten.
  4. Riva sallat i dina önskade segment. Vissa människor föredrar mindre, några större.
  5. Ordna sallad på kylda salladsplattor.
  6. Skär ägget i sektioner.
  7. Skär citronen och tomat i kilar.
  8. Placera räkor på sallad och garnera med tomatkilor, hårdkokta ägg, oliver och citronkilor.
  1. Sked Louis Dressing över räkor.

Detta recept kommer att göra två måltidsstora sallader eller fyra mindre sallader.

Variationer för räkor Louie sallad

Du kanske också gillar