Colombo Powder Seasoning Recept

Denna kryddblandning liknar karrypulver. Colombo-pulver innehåller emellertid en ovanlig ingrediens: rostad okokt ris. Denna teknik ger pulvret en nutty smak och gör det lättare att slipa riset. Riset fungerar också som ett naturligt förtjockningsmedel vid tillagning, vilket gör det bra för soppor och grytor.

Colombo pulver förbrukas mestadels i franska västindierna (Guadeloupe, Martinique , St Martin och Saint Barthélemy) och de mindre öarna Les Saintes, Marie-Galante och La Désirade. Men eftersom dess ursprung är indiska, är det också en ingrediens i jamaicanska och Trinidadiska recept. Kryddblandningen kallas även poudre de Colombo eller västindisk currypulver. Du kan använda Colombo-pulver i något recept som du skulle använda currypulver. Spice upp kött, fjäderfä eller grönsaker.

Detta recept kräver mestadels massa, hela kryddor eftersom jag gillar att använda dem och personligen slipa dem själv. Här är varför: Kryddor innehåller eteriska oljor, som sprider snabbare en gång. Därför har hela kryddor en längre hållbarhet och starkare essens. Också flera av samma kryddor används i Curry Powder och Garam Masala, så du kan också göra något av det också. Du kan dock använda kryddor på marken eller köpa ett kommersiellt varumärke av Colombo-pulver. Valet är ditt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rostat om riset över medelvärme i en torr stekpanna tills det är lättgyllt. Skaka pannan ofta för att förhindra bränning. Det tar ungefär 5 minuter. Överför riset till en tallrik eller tallrik för att kyla.
  2. Placera resterande kryddor, utom gurkmeja, i stekpannan och koka över medelhög värme tills doftande och smaklig. Skaka pannan ofta för att förhindra bränning. Det tar ungefär 3 minuter. Överför blandningen till en tallrik eller tallrik för att svalna.
  1. Placera det kylda riset och kryddorna i en kryddkvarn, mixer eller matberedare. Mala in i ett fint pulver. Placera pulvret i en skål och rör om i gurkmejan.
  2. Nu har du Colombo-pulver. Förvara kryddan i en lufttät burk, behållare eller förseglad baggie. Var noga med att märka den och registrera det datum du gjorde det. Pulvret kommer att behålla i flera månader.
Cooks Anteckningar:
Traditionellt innehåller Colombo-pulveret svart senapsfrön, som är hetare än gula eller bruna senapsfrön. Men du kan använda vad som är tillgängligt för dig. Det är inte så stor av en skillnad.

Leta efter hela kryddor på lokala etniska marknader, gourmetbutiker, naturliga livsmedelsbutiker och online.

Du kan använda Colombo-pulver i stället för currypulver och garam masala.