Pulled Pork: The Sauce

Prova en tunn ättika sås att lägga till smak denna grill

Regionalt såser delar sig på ungefär samma sätt som flisskäret brukade göra grill. Längs östra sidan av Carolinas är såsen kryddig, varm och helt saknad tomater. Dessa människor fortsätter att hålla fast vid den gamla troen på att tomater är en produkt av djävulen själv. När du flyttar väster tomater går in i såsen och det rör sig från det heta till det söta.

Sauce Alternativ : Det finns flera saucing alternativ för dras fläsk bortsett från avslutning såser.

Såser som är kända som mops eller sops kan appliceras under rökningsprocessen för att lägga till smak och upprätthålla fukt på ett relativt lunt fläskstycke. Mops och sops är tunna såser som oftast gjordes med vatten och ättika och en slags krydda som cayenne. Även om de flesta kommer att berätta för dig att det inte är nödvändigt att använda en av dessa såser, tycker många om den extra smak det kan ge.

Finishing Sauce : Den traditionella såsen för fläskkött är vad som vanligtvis kallas en finsås. Detta läggs till köttet vid bordet. Det kallas också en bordsås . Att hitta rätt sås kan vara en utmaning. Du kan hålla fast vid tradition eller du kan använda det du tycker bäst om. Jag föreslår inte tjocka kommersiella såser. För draget fläsk är det bäst att hålla fast vid något tunt och inte överväldigande. När allt kommer omkring har du bara spenderat flera timmar på att göra en tuff bit fläsk och ömt.

Tomat vs Vinäger : Södra stilsåser som faller i två kategorier.

De såserna med tomat och de utan det. Du hittar också såser baserade på senap. En basissås utan tomat har cider vinäger, varm peppar sås, salt och peppar. Du kan också lägga till brunt socker, Worcestershire sås, senap (förberedd eller pulveriserad), och de flesta annat som fångar din fantasi.

Dessa såser kallas ibland ättika såser , är vanligtvis heta. Tomatsåsar kan vara heta, men är vanligtvis söta. Tomat i tomatsåsar kan komma från hela tomater, pasta, sås eller ketchup och görs vanligtvis med lite ättika, brunt socker eller melass, vitlök och chilipulver eller varm sås.

Ett annat sätt att såsa upp din drogade fläsk är att göra det innan du serverar det. När du har tagit fläskköttet och sitter i en kruka för att hålla dig varma tillsätt ca 1/2 kopp äppelcidervinäger och 2 tsk cayenne. Rör och simmer tills köttet absorberar ättika och det utvecklar en tjock sås. Du kan alltid lägga till andra ingredienser när du går. Enstaka smakprovning kommer att berätta om smaken är välbalanserade. Vissa människor tycker att ättika bidrar till en bitter smak medan andra tycker om det perfekta tillägget. Jag har fler såsförslag i de drabbade fläskrecepten. Men kom ihåg att såsen borde lägga till smaken, inte täcka den. Som någon sa en gång, "såsen skulle dämpa smaken i den riktning du vill, inte spåra det".

Nästa sida: The Sandwich