Matlagningstips för Great Kosher Brisket

Fråga folk - judiskt eller inte - att namnge livsmedel som får dem att tänka på judisk mat, och chansen är bra att de kommer att nämna brisket. Naturligtvis har brisket en stor överklagande, särskilt i Amerika. Brisket är en hörnsten av traditionell Texas grill . Det är också en huvudroll i New England-matlagning, där det är en viktig del av det irländska kokta middagen . Som en standard för Ashkenazi-receptkanonen är den i allmänhet braiserad med aromater, men det finns så många recept - från söt och sur till välsmakande - eftersom det finns judiska kockar som gör det.

Varför är Brisket så populär för judisk sabbat och helgdagar?

Eftersom brisket är ett naturligt hård köttsked - det består av koens starka bröstmuskler - det drar nytta av långsam matlagning vid låg värme. Dessutom står det inte bara för uppvärmning, det blir ofta smakligare och mer ömt. Matlagning är förbjuden på den judiska sabbaten, och det finns restriktioner för hur man får laga mat på helgdagar, så brisket, som kan förberedas i förväg och återuppvärmes, kan vara perfekt.

Plus, som en större köttbit, är brisket väl lämpad för att betjäna en folkmassa. Och som en framåträtt entree, det är en välsignelse för värdar, som hamnar med mindre sista minuten semester prep arbete och mindre röra för att städa upp. Giora Shimoni rapporterar att hans mor - som många likasinnade kockar - "gör sin semesterbrisket en vecka i förväg och sedan lagrar den i frysen fram till semestern."

Tips och tekniker för att förbereda stora brisket

  1. Sök ut en bra slaktare och prata över dina behov. Många köper en första snittbrisket, förutsatt att detta är bättre eller högre kvalitet än en andra snittbrisket. I själva verket är de helt enkelt annorlunda - den första snitten, även känd som den platta snitten, är slankare, medan den andra snitten eller punktskuren har mer marmorering och som en följd tenderar att komma ut mer ömt. (Om du matar en stor folkmassa, kan du köpa en hel brisket, som helt enkelt är den första och andra skuren oskadad. (Om du handlar i Israel rekommenderar Shimoni att köpa skälet kallat kött nr 3). Brisket bör ha bra marmor mellan vitfett och mörkt färgat kött. Fettet ska fördelas över köttet i stället för bara i ett område.
  1. Låg, långsam matlagning generellt resultat är en juicier, mer ömma brisket. Dessutom finns det mindre krympning av köttet vid lägre koktemperaturer.
  2. Kanske viktigast är det att skära brisketten korrekt. Brisket ska skivas snitt mot kornet, annars garanterar du i princip att köttet blir tufft.

Uppdaterad av Miri Rotkovitz