Vinäger Grillsåser

Tunn, tårta och full av stor smak

Vinäger är den hemliga ingrediensen i Carolina Barbecue, särskilt äppelcidervinäger. I denna region är den smarta smaken det som gör för stor grill. Rak cider vinäger används som marinade, innan de lagas, som en bast under matlagning och som de främsta ingredienserna i en finsås serveras på grillen vid bordet. Hemligheten med att använda ättika med grill är att ge det dags att arbeta är det långt i köttet, så att du inte kommer att lämnas med en stark bitter smak.

Du måste balansera den söta smaken av långsamt kokt kött med smak av ättika. Fördelen med ättika grillsåser är att du kan lägga till dem när som helst och ättika fungerar lätt i köttet. Detta låter dig lägga till kryddor och få dem att sjunka i köttet vilket ger det gott om smak.

Naturligtvis finns det mer till en god ättika grillsås än bara ättika. North Carolina är uppdelad i frågan om dessa typer av såser. På östra sidan hålls ättika ren, särskilt av dessa otäcka tomater. Men på västsidan sätts grillsåser tillsammans med en ledtråd av tomat och socker, vilket balanserar smaken med en ledtråd av sött. Nu när puristerna kommer att behålla dessa formler har andra tagit till tilläggen av cayenne, brunt socker, melass, rödpeppar, röda pepparflingor osv. Dessa tunna såser kan komma i så många olika variationer att de kan utmana de tjocka, söta såser i olika.

Vinägerna som används för denna sås stil är vanligtvis äppelcidervinäger, men vanlig vit vinäger fungerar också. Faktum är att någon ättika kommer att fungera under förutsättning att övriga ingredienser matchar smakerna. Prova balsamiska eller fruktbaserade vinegars. Fördelen med ättika i såser är att den har en extra smörjande effekt som hjälper till att göra grillen sönderdelad perfekt.

Den milda syran av ättika ökar köttet under processen, vilket gör det så mjukt som möjligt och lägger till den smakfulla smaken som är hörnstenen för Carolina grill.

Nu, liksom någon annan grillsås , görs ättarsåsar bäst i förväg. Du vill ge smakerna tid att blanda och kombinera över tiden. Vinägerna kommer bokstavligen att lösa upp allt du lägger till och ge det en dag eller två för att fungera, den gör en mycket bättre sås. Om du lägger till grova ingredienser som röda pepparflingor behöver du verkligen ge det en dag eller två för att dra smaken ut i vinägen. Även ättika-baserade grillsåser har lång hållbarhet förutsatt att de förvaras i kylskåpet. Det är bra att göra såserna i stora mängder för att hålla hand.