Pork Stew Med Selleri Och Avgolemono Saus - Hoirino Me Seleri

Detta är en favorit vinterrätt och en som kombinerar de saftiga smakerna av bräserad fläsk, selleri och den älskade Avgolemono (ägg-citron) såsen . Det är en stor en skål måltid som skriker för crusty bröd att doppa i flavorful sås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm smöret och olivoljan i en nederländsk ugn eller stockpot ihop över medelhög värme. Smaka på fläskbitarna med salt och nymalt svartpeppar och smaka sedan tills det är fint brunt på båda sidor.
  2. Ta bort fläsken på en tallrik och håll den varm. Tillsätt purjolök och lök i grytan och sauta tills det är fint ömt, ca 5 minuter. Tillsätt mjölet i grytan och koka i ungefär en minut tills den är införd. Tillsätt selleri och kycklinglager och låt vätskan koka upp.
  1. Minska värmen till medium-låg och simma täckt i ca 10 minuter. Tillsätt fläskköttet (med juice) och dillet i grytan och låt det simma täckas i ca 45 minuter, omblandning ibland.

Förbered Avgolemono sås

  1. Använd en visp, slå ägget i en medium skål tills det är skumt. Långsamt vispa i citronsaften. Ladla en kopp av grytan vätske ibland i ägg-citronblandningen för att temperera ägget.
  2. Ta bort potten från värme och tillsätt ägg-citronblandningen omgående. Värm över mycket låg värme tills såsen tjocknar och värms genom. Var försiktig så att inte såsen koka eller äggen kommer att curdle.
  3. Re säsong med salt och nymalt svartpeppar efter behov.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 945
Totalt fett 62 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 29 g
Kolesterol 422 mg
Natrium 865 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 3 g
Protein 77 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)