Quinoa och Rostad Fetaostsallad

Inspirationen för detta recept kommer från den briljanta vegetariska kokboken Ett modernt sätt att äta av Anna Jones. Den är fylld med inspirerande recept, men en med rostad feta och råa tomater fick verkligen ett öga.

Du kommer att älska feta på detta sätt, rostad tills det är varmt i ugnen. I detta recept serverar jag rostat feta med citron och ört quinoa, courgetter och seared körsbärstomater.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 425 F

I en kruka, kombinera quinoa och 2 koppar vatten. Koka upp och sänk sedan värmen till en simmer. Täck och koka 12 till 15 minuter tills Quinoa är ömt och absorberar allt vatten. Fluff med en gaffel. När quinoa har svalnat lite, blanda i 1 till 2 matskedar olivolja, zest och juice från citronen, färska örter och salt till smak. Avsätta.

Placera feta på ett pergamentfodrat bakplåt och drizzle med en matsked olivolja.

Stek i ugnen i ca 25 minuter tills feta är bubblande och gyllene runt kanterna.

Medan fetaen rostar, suga zucchini i 2 msk olivolja över medelhög värme. Zucchini kan lämnas lite fast eller kokas tills den är mycket mjuk - beroende på vad du föredrar.

I en separat sautépanna (tillräckligt bred för att passa körsbärstomaterna i ett lager) över mediumhögt, värm 2 matskedar olivolja. När oljan är het, lägg till körsbärstomaterna - var försiktig, tomaterna spottar och sprider olja. Koka i 3 till 5 minuter, rör om ibland tills tomaterna är svarta i fläckar och blir mjuka. Tillsätt vitlök och koka 1 till 2 minuter mer. Säsong lätt med salt.

Sked quinoa på en stor serveringsfat. Sätt den varma feta i mitten. Omgiven med zucchini och tomater. Att äta, bryta feta upp i stora bitar och smula över quinoa, tomater och korgar.

Ska jag skölja Quinoa?

Innan du kokar quinoa rekommenderas det vanligtvis att du sköljer den i vatten. Detta beror på att quinoa kan ha en lite bitter smak om den inte sköljs. För att skölja quinoa, svepa den runt i en skål med vatten, dränera sedan med en fin nätfiltrare eller bara springa vatten över quinoa medan den ligger i silen.

Sköljning av quinoa är dock inte lika viktigt som du kanske tror. Många märken av quinoa har polerat eller förtvättats för att avlägsna den bittra men ofarliga beläggningen (kallad saponin).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 307
Totalt fett 22 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 2 856 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 3 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)