Polska Kärnmjölk Rågbröd Recept

Det är kärnmjölken i detta recept på polsk karnejölk rågbröd som ger den tang som vanligtvis är förknippad med rågbröd. Det tar arbetet och tiden att skapa en sur starter.

Medan vitt bröd har sin plats i polsk mat, är poler särskilt förtjusta av rågbröd och svarta bröd som är gjorda med 100% rågmjöl och använder ingen vit mjöl för att lätta upp brödet.

Njut av detta starka bröd med soppa, som rostat bröd eller till och med i fyllning eller sött brödpudding. Och här är Leftover Rye Bread Recipes .

SHORTCUT: Följ denna snabba tips för snabbare stigning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg i alla ingredienser i en stor skål eller skål eller blandningsblandare och blanda väl. Knead på låg 7 minuter i mixer eller 10 minuter för hand.
  2. Överför till en stor smurt skål. Vänd på degen för att feta botten och täcka med oljad plast. Låt stiga upp i en varm plats tills det fördubblats.
  3. Värm ugnen till 400 grader. Linj en stor bakpanna med pergamentpapper. Kasta ner deg och bilda i 2 avlånga eller runda bröd. Placera på beredd pan , täck med oljad plast och låt uppstå tills det nästan fördubblats.
  1. Borsta upp ris med äggvita för en blank skorpa eller vanligt vatten. Gör 4 diagonala grunda skär (använd ett lama eller rakblad) i degen och baka 25-30 minuter eller tills den inre temperaturen på en direktläs termometer registrerar 190-195 grader. Kyl på trådställen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 73
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 394 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)