Hur sänker jäststimulerande tid

Stigande tid, om det ofta är avskräckande för att göra saker som kräver en jästdeg, typiskt 50 till 60 minuter per steg. För en tvåstegad bakad bra skulle det innebära upp till två timmars väntetid. Och vissa recept kräver tre steg - upp till en hel del tre timmar.

Medan vi alla är pressade för tiden vill vi fortfarande ha den hemlagade smaken, särskilt med bakverk som bröd och kaffekakor. Du kan fylla de två timmarna med multitasking, men kanske du vill ha resultat nu.

Mikrovågsugn

Genom att använda en mikrovågsugn kan du avta 1 1/2 timmars stigande tid för en livsmedelsprodukt som kräver två (1 timmars) stigningar och 2 1/4 timmar för tre steg. Med dessa tips kan du få din tårta och äta den också!

Först stigning innan du formar

Använd mikrovågsugnen för att skära 45 minuter från den första uppkomsten av jästdeg .

Andra steg före bakning

Använd mikrovågsugnen för att skära 45 minuter av den andra uppkomsten av jästdeg.

Valfri tredje uppgång

Vissa Old-World recept kräver tre steg. När degen har stigit för första gången stansas den och får stiga igen. Sedan är degen formad som riktad och steg upp igen (se Second Rise Before Baking, ovan) innan du bakar.

Det här polska ostbabka receptet ( Babka Serowa ) är ett exempel på en deg som kräver tre steg för att göra en mycket lätt smula. Detta ukrainska babka recept kräver också tre steg plus ca 10 minuter för att svampen blir bubblig.