Cranberry Havremjöl Muffins Recept

Ingenting slår en korg med varma, nybakade Cranberry Havremjöl Muffins som sitter ute på din köksdisk. Det finns något om hembakade muffins som inte bara jämför med den inköpta sorten.

Blötläggning av havre i mjölken bidrar till att göra muffinsna fuktiga och ömma, så hoppa inte över det här steget.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 400 ° F. Spray 12 vanliga muffinspannkoppar med matlagningsspray eller linje med pappersfodral.

2. Kombinera de gammaldags rullade havre och mjölken i en liten kastrull. Koka upp blandningen bara för att koka, ta bort från värmen och rör om smöret tills det smälts. Lägg åt sidan för att kyla.

3. Kombinera mjöl, socker, bakpulver, natron och salt i en stor skål och vispa för att blanda.

4. Tillsätt ägget till den kallade havreblandningen, rör om tills den blandas.

Tillsätt havreblandningen till mjölblandningen och rör om tills den är blandad. Rör i tranbär och nötter. Blanda inte över.

5. Sked smeten i de beredda muffinspannkopparna. Baka 20 till 25 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut ren. Ställ pan på ett trådställ och låt svalna 5 minuter. Ta bort muffins från pannan och sätt på racket för att svalna.

Receptanteckningar

• Mjukhet är nyckeln när man blandar smeten. För mycket omröring överdriver gluten i mjölet, vilket resulterar i täta, gummiaktiga muffins.

• Bakning med relativt hög temperatur i en helt förvärmd ugn är avgörande för snabb stigning, jämn brunning och en fin skorpa. Om ugnen är för cool, kommer muffintopparna att vara plana.

• Om du inte använder foliemuffinkoppar, smör muffinburkar noggrant, även nonstick ones. Smörj också den övre ytan på tennet, så muffinplattor kommer inte att hålla fast.

• För att lagra muffins, placera dem i en plastpåse, tätning och förvara vid rumstemperatur i upp till 3 dagar.

• För att frysa muffins, sätta dem ordentligt i tung folie eller placera dem i fryspåsar och frysa i upp till 3 månader. För uppvärmning sätta in frysta muffins i tung folie. Värm i en 300 ° F ugn under 12 till 15 minuter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 293
Totalt fett 15 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 91 mg
Natrium 351 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)