Gör jerky i din rökare

Lägg till autentisk rökfärg till din jerky

Ett av de första sakerna som många människor vill göra med en ny rökare är att göra ruskiga. Jerky görs enkelt i en rökare, ugn, matavfuktare eller till och med utlagd i solen. Att rycka i en rökare lägger till en stor rökig smak som du inte får något annat sätt. Men det är lätt att över röka ryckigt eftersom köttet är skuren mycket tunt innan det röks. Använd inte extra rökningsprodukter i din rökare när du gör ryckig.

Jerky är i allmänhet långa smala remsor av kött som har torkats. Köttet är typiskt nötkött och det traditionella sättet att torka är i solen. Modernt ryckigt tillverkning har inkluderat alla typer av proteiner inklusive kalkon, lax och vilt. Jerky har varit populär i hundratals år med människor som behöver bära sin egen mat, inklusive trappers av gamla och vandrare idag. Jerky är hård och salt, men lätt och håller mycket länge utan kylning eller mycket omhändertagande.

Grundläggande steg för rökning jerky

Känn dig fri att experimentera med protein och smaker när du blir bekväm med grunderna för att rycka.

Att försöka köra rökare i mer än 12 timmar kan vara en utmaning för många människor. När det gäller ryckigt, kommer du att få röksmaken i köttet i ca 3 timmar. Därefter kan du ta den ryckiga ur rökaren och avsluta den i en matavfuktare eller ugnen.

Avsluta och lagra Jerky

För att lagra din färdiga jerky, se till att den är klar torkad och kyld innan du börjar lagra den. Det kommer att ge bort lite fukt när det svalnar och du vill inte ha någon kondens från fukten i din lagrade skum. Jerky kan förvaras i en förseglad behållare eller plast zip-top väska. Det är bäst att märka paketet med den typ av ruskiga (inklusive kryddor) och datumet du torkade det. Jerky bör hållas på en sval, mörk plats och kan förvaras i kylskåp eller frys för jämnare förvaring.