Polska Hamburgare (Mielone Kotlety) Recept

Detta recept på polska hamburgare - mielone kotlety (bokstavligen "jordnötkaka") uttalas mycketh-LOH-neh kawt-LEH-tih - är en favorit i många polska familjer.

Medan de kan tillverkas med någon kombination av fläsk, kalvkött eller nötkött, eftersom kalvkött är så dyrt, kommer du att se dem vanligtvis gjorda med bara fläsk och nötkött.

De kan serveras som en Salisbury biff med potatismos och sås eller mer amerikansk stil på rågbröd eller en hamburgare bulle med skivad dill pickles eller söt pickle relish, skivade tomater och massor av svartpeppar och lök.

Dessa hamburgare smakar bra nästa dag som en smörgås till lunch eller som en bra picknick.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål suga bröd i mjölk tills det är mjukt. Tillsätt nötkött, fläsk, lök, ägg, salt och peppar och blanda noggrant. Om blandningen känns för mushy, tillsätt 1 till 2 matskedar brödsmulor.
  2. Dela köttblandningen i 4 till 6 portioner och forma till en rund eller oval hamburgerform. Lätt täcka en stekpanna med matlagningsspray och smaka väldigt långsamt på pattiesna (på grund av fläsk) tills det är klart.
  3. Alternativt, bruna pattiesna på båda sidor och överför till en panna med 2 matskedar vatten eller lager och baka upptäckt vid 325 F i 30 minuter.
  1. Servera som du vill ha en hamburgare eller som Salisbury biff med potatismos och svampsås eller en annan typ av sås.

Mer Chopped Meat Recipes

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 241
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 110 mg
Natrium 159 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)