Vegan Tofu Tikka Masala Recept

Prova denna vegetariska versionen av den klassiska brittiska och indiska maträtten - vegan tofu tikka masala! Eftersom kyckling tikka masala är så otroligt populär i Storbritannien, bör vegetarisk och vegansk version med tofu vara lika populär. Det är verkligen ganska bra! Ge det ett försök och se om du inte bara håller med om att resultatet är helt fantastiskt!

Som med de flesta indiska recepten finns det ganska många kryddor som går in i det perfekta receptet. Men om du inte har en eller två av dem till hands kan du fortfarande göra en utsökt maträtt, så var inte skrämd av alla dessa kryddor!

Gilla att göra vegetariska versioner av traditionella indiska rätter? Prova några enklare vegetariska indiska matrecept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först, se till att din tofu är välpressad. För en ännu mer smakrik maträtt kan du också frysa tofuen, tina den och tryck sedan försiktigt på den igen. Är du osäker på hur man gör det? Så här trycker du på tofu
  2. Därefter förbereda marinaden. Vispa ihop 1/2 en behållare med soja yoghurt med oljan, citronsaft, gurkmeja, garam masala, chilipulver och salt.
  3. Ordna tofu i en bred grundpanna i ett enda skikt och täcka tofu med marinaden. Du kan också placera marinaden och tofu i en plastlåsskyddspåse och skaka det försiktigt så att tofuen är täckt med marinadbrunn på alla sidor. Låt tofu marinera i minst en timme i kylskåpet.
  1. Baka tofu vid 350 F i ca 30 minuter, vrid en eller två gånger. Pan fritering fungerar också om du är kort i tid, men det rekommenderas starkt att prova att baka dessa små tofubitar för maximal smak. Nu kommer dessa tofu kuber komma ut ur ugnen absolut läckra, och du kan bara äta dem alla då och då, kanske med lite ris eller ugnsrödda grönsaker. Men försök att motstå och avsluta med att göra resten av detta recept.
  2. För att förbereda såsen, värm en matsked olja i en stor stekpanna eller sautepanna. Tillsätt tomater, kummin, paprika, resten av sojagyoghurt och, om du har extra marinade från tofu, kan du också lägga till såsblandningen. Värm tills såsen är väl kombinerad och något tjockare, ca 8 minuter.
  3. Tillsätt tofu, omrör bara tills den värms upp och tofu är väl belagd i tikka masala sås. Servera omedelbart med ångat vitt ris eller basmatiris.

Om du gillar det här receptet från vegan tofu tikka, kanske du vill prova fler vegetariska indiska recept eller kolla in dessa veganer Curries från hela världen

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 231
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 367 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)