Cajun Chicken Salad with Pecans

Ryktet har det att mormor utformade detta recept för att använda upp två ingredienser som alltid fanns i rikligt utbud: kyckling (som de väckte) och pekannötter (från pekanträden på gården).

Gör denna sallad del av din Cajun Picnic .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser, blanda noggrant men försiktigt så salladen har en lätt, fluffig konsistens.

Gör det snabbare :

Köp en kokt kyckling från marknaden eller deli, eller verkligen lura genom att köpa beredd kyckling sallad och tillsätta hackad pecannötter, cayennepeppar och Tabasco sås (även om de flesta Cajuns inte fuskar när det gäller matlagning).

När man pocherar eller bakar en hel kyckling för kyckling sallad eller någon maträtt som kräver utbenad kyckling, kommer en 5-pund (rå) kyckling att ge cirka 2 1/4 pounds kokt, benfritt, skinnfritt kycklingkött-mer än vad du behöver för detta recept, men kvarstår kyckling är alltid önskad för gumbo eller jambalaya.

Denna söta stil kyckling sallad är ett annat utmärkt alternativ, eller ta en titt på våra bästa kyckling sallad recept .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 462
Totalt fett 39 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 81 mg
Natrium 852 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 2 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)