Klibbig Kyckling

Detta recept är en som barnen bara älskar. Mitt enda råd är att se till att kycklingen har svalnat lite innan du serverar den, eftersom sockret gör glasyren mycket het.

Du kan göra detta recept på Sticky Chicken med benfria, skinnlösa kycklinglår istället. Ställ bara upp tillagningstiden med 10-15 minuter. Och var noga med att titta på kycklingen noggrant i såsen. Eftersom det finns så mycket socker i det, kan det lätt brinna.

Du kan minska sockret i detta recept lite om du vill, men inte för mycket, eftersom det är avgörande för såsens konsistens och smak. Jag skulle bara ta ut några matskedar av sockret. Använd inte ett sockersubstitut i detta recept eftersom det inte fungerar och såsen blir bitter.

Servera detta recept med mycket servetter eller våtservetter, lite rispilaf eller kokad pasta blandad med smör och parmesanost och en grön sallad eller ångad morötter eller gröna bönor. En glassbit eller brownies till efterrätt skulle vara underbart.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kombinera alla ingredienser utom kycklingen i en grunt bakfat och rör om tills sockerna löser upp. Tillsätt kycklingen och vänd på skiktet. Täck skålen tätt med folie och kyla i kylskåpet i minst 24 timmar.

När du är redo att äta, överför kyckling och marinaden till en stor tung nonstick-stekpanna. Koka upp över medelvärme.

Minska värmen till låg, täcka spisen och simma i 8 till 13 minuter, flytta varje bit runt med tang ibland.

Kontrollera brösten för doneness (160 grader F på en snabblästermometer) och ta bort den till en grundpanel så snart de testats. Täck den kokta kycklingen och lägg den i en varm ugn för att hålla dig varm.

Öka värmen till medelstora när kycklingen är allt kokad och avlägsnad från pannan och koka marinaden som återstår i stekpannan till sirap, rör om ibland först och omrör sedan ständigt när blandningen börjar tjockna. Detta bör ta ungefär 4 till 7 minuter totalt.

Återvänd kycklingen till stekpannan, belägg den med såsen och servera klibbig kyckling omedelbart - med massor av kokta ris och servetter!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 386
Totalt fett 15 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 1 074 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 1 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)