Söta, Tangy, Spicy Japanska Daikon Pickles (Tsukemono)

Pickles eller tsukemono, som de är kända på japanska, är viktiga för de flesta måltiderna i japansk mat. De hänvisar till alla typer av pickles oavsett deras smak eller ingredienser. Vanligtvis serveras tsukemono med risrätter eller i en bento (lunchbox), men de är ofta en acceptabel sidrätter för varje måltid, frukost , lunch eller middag.

Det finns många sorter av japanska daikon-radishpiglar tillgängliga för försäljning i snabbköpet, men daikon-radishplockor kan mycket enkelt göras hemma. Dessa söta, snygga och kryddiga japanska daikon-pickles är en sådan sort som den genomsnittliga hemkocken enkelt kan piska upp på 20 minuter, och du kommer bli förvånad över hur en sådan liten parabol av pickles direkt ökar "wow" -faktorn till din hemlagad japansk måltid.

Detta recept är lätt om du har ett tillräckligt lager japansk skafferi hemma. Med några grundläggande ingredienser och en resa till bondens marknad för en ny japansk daikon och du kommer på väg till en fantastisk tallrik med pickles.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Använd en grönsaksskrubba, skölj försiktigt utsidan av daikon. Ta bort lummig grön topp.
  2. Använd en grönsakskalare och skölj försiktigt bort och ta bort den yttre delen av daikonhuden som är missfärgad.
  3. Skär daikonen i ungefär två tum långa bitar och skiv sedan in i tjocka längsgående bitar.
  4. Gör pickling marinaden. Kombinera socker och ättika tills sockret löses upp. Eftersom sockret inte lätt löses upp vid rumstemperatur, kan de två ingredienserna kombineras i en liten kruka och upphettas över kaminen på låg till medium värme tills sockret löses upp. Avlägsna från värme omedelbart.
  1. Till och låt socker- och ättikblandningen svalna.
  2. Därefter tillsättes resterande ingredienser (salt, torkat dashi pulver och skull) till pickling marinade. Blanda bra för att kombinera. Låt marinaden svalna helt.
  3. Tillsätt wagiri torkade röda chili peppar till marinaden till smak. Omit om du föredrar att inte ha något kryddor.
  4. Lägg till skivad daikonradisbit till den grunda återförslutningsbara plastbehållaren. Häll pickling marinade över daikonbitarna och täpp behållaren stängd. Picklesna kan marineras för en dag vid rumstemperatur. Spara sedan i kylskåpet.
  5. Daikon-picklesna kommer att hålla i kylskåp i en vecka.

Recept Tips: Ju längre daikon radish är marinerad, desto mer smakfull är det!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 67
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 704 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)