Persikor och Cream Pie

Denna persika tårta är gjord med en söt grädde fyllning och färska skivade persikor. Persikorna är ordnade i en delvis bakad pajskorpa och sedan hälls en rik sötad krämblandning över persikorna. Nektariner kan också användas för denna paj.

Jag har tagit med ett hemlagat pajskorsrecept, men gärna använda ditt favoritcirkelrecept eller använd kyldt konditorivaror eller fryst skorpa och följ paketets anvisningar för delvis bakning.

Vad du behöver

Hur man gör det

Hemlagad konditorivaror

 1. Lägg 1 1/3 kopp mjöl, 1 matsked socker och 1/2 tesked salt i skålen på en matberedare och puls flera gånger för att blanda noggrant.
 2. Stänk smörbitarna eller förkortningen över mjölet. Puls ca 6 gånger i en sekunders utbrott. Blandningen ska likna grova smulor med några synliga bitar om storleken på små ärter.
 3. Stänk 4 msk isvatten över mjölblandningen och sätt sedan locket på igen och puls ca 8 till 10 gånger.
 1. Degen ska klumpa ihop med klämd i handen. Om det fortfarande smuler, strö med mer isvatten, ca 2 teskedar i taget och puls några gånger. Upprepa tills degen klumpar samman när de pressas.
 2. Doppa degen ut på en mjölad yta och knäda några gånger. Forma den i en platt skiva, linda i plastfolie och kyl i 20 till 30 minuter.
 3. Värm ugnen till 450 F.
 4. Rul degen i en 11- till 12-tums cirkel. Montera degen i en 9-tums pajplatta och fläta kanterna. Tryck på ett ark med folie eller pergamentpapper över botten och upp på skorpans sidor. Fyll i pajvikter eller torra bönor och baka i ca 10 minuter, eller tills det bara börjar färga.
 5. Ta bort pajskorpan från ugnen och ta bort tappens vikter och folie eller papper.

Fyllning

 1. I en skål kombineras 4 matskedar mjöl och 1 kopp granulärt socker; blanda väl. Tillsätt grädde, 1/8 tesked salt, mandelkstrakt och muskotmjölk. slå för att blanda väl.
 2. Ordna persika skivor i 1 lager i den delvis bakade skorpan, så de vilar skedformad, nära varandra. Fyll i mellanslag med fler persikosnitt. Häll gräddepåfyllningen över persikorna.
 3. Återgå paj till varm ugn (450 F) och baka i 10 minuter.
 4. Minska värmen till 350 F och baka i 35 till 45 minuter längre, eller tills persikor är kokta och fyllning är precis inställd. Så snart fyllningen inte är jiggly, ta bort den på ett ställ för att svalna.
 5. Om skalskanten brinner innan fyllningen är fullt kokad, täck den med en foliering eller pajskärm .

Du kanske också gillar

Pie Pastry Basics, Perfect Pie Crust

Gourmet Peach Pie

Snabb och lätt persika upp och ner kakor

Peach Coffee Cake