Grillad Santa Maria Tri-Tip Recept

Staden Santa Maria, Kalifornien, är känd för sin läckra grillade tri-tip. Tri-tip är en stor bit nötkött för grillen, och denna västkustgrilla favorit gör en fin förändring av takt från de mer vanliga texas eller sydliga grill recept.

Serverar 6 portioner av Santa Maria Grill Tri-Tip

Vad du behöver

Hur man gör det

Kombinera svartpeppar, salt, paprika, vitlökspulver, lökpulver, rosmarin och cayenne i en liten skål. Gnid på alla ytor på tri-spetsen. Täck och kyl i 3 timmar. Ta av och låt sitta i 30 minuter vid rumstemperatur.

Tillsätt Dijon, ättika, vegetabilisk olja och krossad vitlök till en burk med lock och skaka kraftigt tills emulgerat.

Förbered din kol eller gasgrillgrill.

Placera tri-spetsen på grillen och borsta med oljan och vinägerblandningen. Vänd varje 3-4 minuter, roa generöst varje gång. Grill i 25-30 minuter för medel sällsynt (internt tempo på 135 grader F.). Utsidan av grillen blir mycket mörk och utvecklar en förkolad skorpa, detta är önskvärt och ett av signaturegenskaperna hos detta grilluppskrift.

Ta bort tri-spetsen från grillen till en stor tallrik. Låt vila i 15 minuter innan du skär i 1/4 "tjocka bitar över spannmålen. Servera som du skulle ha grillat nötkött, men i Kalifornien serveras det ofta med tortillor och salsa.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 522
Totalt fett 30 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 152 mg
Natrium 893 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 51 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)