Gyllene Fruktkaka

Detta fruktkaka är fyllt med ett antal torkade frukter, inklusive kanderade körsbär och ananas. Hackade pekannötter lägger kakan på fruktkakan, men använd gärna valnötter istället. Torkade tranbär, hackade torkade körsbär och eller torkade blåbär kan användas för att ersätta några av russinerna.

Se även
Kryddad fruktkaka med brandy
Christmas Lizzies Fruktkakekakor med Bourbon

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Kombinera frukter och nötter i en stor skål. Häll konjak över och täck skålen tätt. Låt blandningen stå över natten eller upp till 48 timmar.
 2. Värm ugnen till 250 F.
 3. Smörj två 9-vid-5-vid-3-tums brödkorgar och två rörkakor (eller använd mer brödkorgar). Smörj ett ark med folie eller pergamentpapper och stryk panelen.
 4. Slå smör tills ljus och krämig. Slå i brunt socker tills blandningen är lätt och fluffig. Slå i ägg några i taget och slå bra efter varje tillsats. Beat tills det är väl blandat.
 1. Sifta mjöl, bakpulver, läsk och kryddor.
 2. Rör citron och apelsinjuice i den krämda blandningen, rör sedan in mjölblandningen.
 3. Överför smeten till en mycket stor kruka eller skål, tillräckligt stor för att hålla smeten och alla frukter och muttrar. Med en långhanterad träsked, rör i frukt och nötblandning, tillsammans med brandy som inte har absorberats. Blanda noggrant.
 4. Vrid smeten i de tillagade kokkärlarna.
 5. Baka i den förvärmda ugnen i ca 3 timmar, eller tills en tandpetare kommer ut ren när den sätts i kakan (inte i frukt).
 6. Kyl kakorna i kokkärl på ställen. När det är kallt, ta bort dem från pannorna och skölj försiktigt av folien eller papperet.
 7. Vik kakorna i cheesecloth och strö generöst med mer av brandy.
 8. Tätning kakor i matförvaringspåsar eller plastfolie. Pensla kakor en gång i veckan med mer brandy och sedan återförslut.

Dessa fruktkakor ska vara mellowed i minst 3 veckor. Fruktkakorna kan frysas efter den tiden.

Du kanske också gillar

Kentucky Bourbon tårta

Fruktkakekakor med godisfrukt och nötter

Festliga fruktkaka barer