Tyska Whole-Wheat Apple Cake Recept

Äpplen är en populär dessertfrukt i tysk matlagning. Från kakor till pajer till älskade strudel , de rinner över i den kulinariska repertoaren. Detta äppelkaka recept är ett bra sätt att blanda hälsosam mat med behaglig mat. Med tårta mjöl, äpplen och agave sirap, är denna tårta fuktig men inte för tät, och den är också vacker. Servera tyska äppeltårta med vispad grädde eller glass för en riktig behandling.

Obs! Du kan variera smakerna och den torkade frukosten som passar i detta äppeltårskaka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala, kärna och kvart äpplen, skära sedan längs i halvmåneformen. Strö med citronsaft. Avsätta.
  2. Gör kaka smeten genom att grädda 6 msk (75 gram) mjukat smör med agave sirapen 1/4 kopp (85 gram) tills det är lätt och fluffigt. Slå i 1 ägg, 1 tesked vanilj och citronskal, om du använder.
  3. I en separat skål, vispa ihop 2 koppar helvete bakverk mjöl, 1 tesked bakpulver, 1/2 tsk bakpulver och 1/2 tesked kanel eller 1 tesked citronskal. Du kan också använda äppelpajsspice eller annan kryddblandning.
  1. Kombinera hälften av mjölblandningen med den krämda blandningen tills den är jämn.
  2. Slå 1/2 kopp yoghurt i smeten. Upprepa med andra halvan av mjölblandningen och sluta med resterande 1/2 kopp yoghurt.
  3. Töm citronsaften från äpplen och klappa dem torrt. Vik i hälften av äppelskivorna och alla russin.
  4. Sked smeten i en smörgad och mjölkad 9 cm (23 cm) fjäderformspanna . Du kan också prova en 9-tums djuprätterspanna.
  5. Lägg resten av äppelskivorna på toppen av kakan i rosettform. Det är lättast att göra detta från början först i mitten.
  6. Drupa grädden över toppen av äpplen och baka vid 350F (176 C) i 45 till 55 minuter.
  7. Låt svalna och servera med vispgrädde. Du kan också glasera toppen av kakan med lite varm aprikos sylt, vilket kommer att hålla frukten från att torka ut.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 196
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 94 mg
Natrium 344 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)