Wild Boar Ragu Bolognese Recept

Vildsvin ragu är en av de mest populära rätterna på italienska restauranger, och det serveras vanligtvis med pasta eller polenta. Om din mataffär eller slaktare inte bär det (de kanske kan beställa det med 3 eller 4 dagars varsel), vildsvin finns online. Det är lite dyrare än ekologiskt fläsk. Vildsvin har en intensiv smak och är värt att spendera lite extra för en extra specialmiddag. Detta recept är enkelt att förbereda och liknar Bolognese ragu . Om du köper en vildsvinskulle ska du marinera över natten, enligt instruktionerna nedan.

Ragu är en vinterrätt. Att göra en ragu är som att spela jazz. Du måste vara kreativ, smakfull och kunna anpassa sig till omständigheterna. Skönheten är att alla är fria att utveckla sina egna. Bortsett från kött och tomater, kan du i princip lägga till vilken annan kryddor och ingredienser som vädjar till dig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt den tärnade vildsvinet i en icke-reaktiv skål. Säsong med Kosher-salt och nymalt peppar.
  2. Tillsätt vinet, hälften av det tärda selleri och moroten, de knäckta vitlöksklyftorna, salvia, rosmarin och fjärdlöv till skålen.
  3. Reservera och kyl det återstående selleri och morot. Täck skålen med plastfolie och marinera vildsvinet över natten.
  4. Använd en slitssked för att överföra vildsvinet till pappershanddukar för att tömma. Ta bort vitlöksklyftorna och hacka.
  1. Värm olivoljan i en tung kruka, tillsätt sedan löken och reserverat selleri och morot och vitlök och soté tills det mättas, 5 minuter.
  2. Använd en slitssked för att överföra morötterna och selleri i marinaden till grytan och tillsätt ytterligare 5 minuter.
  3. Lägg vildsvinen i grytan och brun på alla sidor, rör sedan in vinet och örterna från marinaden.
  4. Öka värmen till hög, och låt vinet minska 7 till 8 minuter, rör sedan in tomatpastaen, krossade tomater och röda paprikaflingor.
  5. Sänk värmen och låt simrera 1 ½ till 2 timmar tills vildsvinet är ömt. Smaka på kryddor och tillsätt mer salt och peppar om så önskas.
  6. Rör i mjölken och låt raguen sjuda ytterligare 30 minuter. Servera med en platt pasta som pappardelle och riven parmesan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 745
Totalt fett 43 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 135 mg
Natrium 290 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 7 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)