Ugn-torkade tomater

När tomater kommer i snabb och rasande från trädgården eller på marknaden, sätta några av de ultra-mogna tomaterna till utmärkt användning genom att torka dem i ugnen. Den låga temperaturen rostar torkar dem lite ut, intensifierar deras smak vackert. Servera dem på egen hand beströdda med salt, med pasta eller i andra rätter som är lämpliga för " soltorkade tomater ". Du kanske också vill kolla in denna steg-för-steg guide, med foton: Hur man gör soltorkade tomater .

Obs! Torka mer tomater än vad receptet kräver, var noga med att du har extra kokkärl för att sprida ut dem - torkningsprocessen fungerar bäst när varje tomtbit har lite utrymme runt det så att hetluften kan cirkulera.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 200 F. Skölj tomaten med kallt vatten och torka dem ordentligt med en ren kökshandduk eller skikt pappershanddukar.
  2. Skrov eller ta bort kärnan i varje tomat. Skär små tomater i kvarts och större tomater i stora bitar av bitar. Om du vill lämna dem i större bitar, peka på sidan av huden med en spetsig kniv för att hjälpa dem att torka jämnt. Ta i alla fall bort och släng frön och eventuell juice från tomaterna. (Om du vill kan du reservera saften och spänna den för att göra tomatvatten-få detaljer här.)
  1. Sprid de skurna tomaten på ett stort bakplåt - du vill ha mycket utrymme så att det finns utrymme runt varje bit tomat så att de kan torka ordentligt. * Driva eller spraya tomaten med olivolja. Kasta dem försiktigt för att belägga dem jämnt i oljan. Sprid bitarna så mycket som möjligt på bakplåten.
  2. Sätt tomaterna i ugnen och koka tills deras kanter krulla upp och tomaterna minskar i storlek med ca 1/3, ca 2 till 3 timmar beroende på hur saftiga tomaterna skulle börja med. Du kan avlägsna dem nu, i det här torkade scenet eller fortsätta torka tills de blir mycket mer torkade och läderiga för längre lagring, upp till 8 timmar beroende på omgivningens fuktighet och juiciness av tomaterna.

Torkade tomater kan förvaras i kylen eller frysen eller i en burk helt täckt med olivolja.

* Vill du bli allvarlig? Efter att du har belagt tomaten med oljan, ordna en kylhylla på bakplåten och sätt tomaterna på hyllan. Denna metod tillåter luft att cirkulera hela vägen runt varje tomat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 71
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 11 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)