Är ägg betraktat mejeri?

Sortera ut detta ofta misstänkta begrepp

Även om vi alla vet att ägg kommer från kycklingar, kan vissa av oss undra om ägg är mejeriprodukter. Kanske beror det på att ägg ligger i mejerisektionen i snabbköpet, eller eftersom ägg ofta grupperas med ost och mjölk i näringsrika bilder. Förvirringen om ägg är mejeri kan också bero på likheten mellan villkoren mjölkprodukt och animaliskt biprodukt . Men i motsats till denna något vanliga missuppfattning är ägg inte en mejeriprodukt.

Medan ägg verkligen produceras av djur och därmed ett animaliskt biprodukt, är de inte en mejeriprodukt eller ett derivat av mejeriprodukter. En mejeriprodukt avser en produkt av mammakörtlar hos däggdjur som kor, getter, får och andra och produkterna som framställs av dem, som mjölk, grädde och smör.

Mejeri och äggallergier

Många människor som inte konsumerar mejeriprodukter använder inte ägg på grund av allergier, kostbegränsningar, etiska övertygelser eller andra orsaker. Men människor som undviker mejeri på grund av mjölkallergier eller som är laktosintoleranta men inte har någon allergi mot ägg, kan konsumera ägg som en del av kosten utan att de negativa resultaten är förknippade med intoleranser eller allergier.

Mjölkfria äggfria dieter

Förutom andra orsaker än allergier finns det två grupper av människor som eliminerar mejeri och ägg från deras dieter. Veganer är människor som väljer att avstå från att konsumera både ägg och mjölk. En vegetarisk kost saknar några animaliska produkter eller biprodukter, vilket innebär att köttet inte bara är tillåtet utan även ägg, mjölk och smör.

Det finns också några judiska samhällen som inte konsumerar ägg med mejeri om ägget hittades inuti kycklingen och inte lagts. Detta beror på att ett olagat ägg anses vara kött och det är inte kosher att konsumera mejeri med kött (inte för att ägg anses vara mejeri).

Mejerifria äggfria recept

För att hitta några mejeriprodukter och äggfria recept, se inte längre än en vegansk kokbok.

Vad som kan vara de mest utmanande rätterna är desserter, men det finns faktiskt flera mejerifria äggfria desserter där du hittar många läckra alternativ för pajer, kakor, ostkakor, kakor, glass, fudge och puddingar. En chokladmarmorkaka är tom för ägg och smör, och välsmakande och imponerande utseende, så mycket så det behöver inte frostas. Ett smart recept på banan choklad brownie ersätter bananer för ägget, medan sojamjölk och mjölkfri choklad ingår för att tillgodose chokladbehov och hålla receptet mjölk- och äggfritt. Och vem tror att cheesecake kan vara mejeri- och äggfri? Du kommer inte tro att en vegansk ostkaka kan vara så gräddig och läcker.