Alabama Vit Grillsås

Denna traditionella Alabama Grillsås använder majonnäs som sin bas i stället för en tomat eller fruktbas. Det är väldigt till skillnad från de flesta traditionella grillsåser som vi är mer bekanta med. Som många grillsåser vill du bara applicera detta i slutet av grillen eller rökning. Det kommer att bryta ner och separera om det värms för länge. Använd denna sås på drakad kyckling och skivad kalkon. Det fungerar dock också bra på rökt fläsk. Alabama White Barbecue Sauce har en smidig, rik smak som är ett utmärkt tillskott för de flesta grillade livsmedel.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda majonnäs med en cinnevinäger och citronsaft med en visp tills den är gräddig. Om du inte vill ha såsen ganska som tårta, använd halva mängden äppelcidervinäger. Rör i cayenne, salt och svartpeppar.

2. Borsta lätt över kyckling, kalkon eller fläsk under de senaste minuterna av grillning. Men denna grillsås är också bra som en doppsås så sätt några åt sidan innan du börjar grilla för att servera på bordet.

Om du gör draget kycklingmackor, placera draget kyckling i en stor skål, lägg till en bra mängd Alabama grillsås och försiktigt kasta till kappa. Servera omedelbart.

3. Oanvänd blandning kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i 3-4 dagar efter den första beredningen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 112
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 184 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)