Nabeyaki Udon Recept

Nabemono är hjärtliga vintertid en gryta måltider kokta i lera eller gjutjärnspottor. Nabeyaki Udon är en Udon-sopprätt som tillagas och serveras i dessa individuella lerkrukor. Det är den här signaturlera potten (nabe) som ger denna maträtt sitt namn - Nabeyaki. Det är en soppa som är gjord med tjocka söta uton nudlar, grönsaker och en mängd olika påfyllningar, beroende på var du får det, från ett pocherat ägg till tempura räkor eller kamaboko (fiskkaka) och kyckling.

Nabeyaki Udon är en mycket populär maträtt i många Udon restauranger och hem i Japan, men många gånger serveras det bara under vintern. Udon och soppa kokta i en lerkruka med lock är super hett, och det är en perfekt maträtt när det är kallt ute.

Om du har individuella limpottar kan du använda dem direkt på spisen. Du kan dock använda alla små eller personliga storlek krukor du har. Om du inte har små krukor alls, oroa dig inte, bara laga det i en vanlig och äta ur en liten skål.

Toppningar för Nabeyaki Udon är vanligtvis grönsaker som kokad spenat, morötter, Shiitake-svamp, ägg, räkor och Kamaboko-fiskkakor.

Räkor kan också kokas som tempura innan du lägger till soppan. Men som vi alltid säger kan du improvisera och använda några grönsaker och andra saker du gillar.

Det är ganska lätt att göra denna maträtt, och det är väldigt varmt och gott. Försök att göra det till middag på en kall natt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med vatten till en koka och koka spenat i en minut och svalna i vatten och dränera väl.
  2. Kram ut vattnet och skär den kokta spenaten i 1 tum längder.
  3. Blanda dashi soppa , sojasås , mirin och salt i en skål.
  4. Dela soppan i fyra individuella lergods eller järnpottor och laga mat på medium värme.
  5. Tillsätt kyckling i soppan och låt den simma tills den är kokt.
  6. Tillsätt uton nudlar i potten och sätt kamaboko och kokt spenat på toppen. Smäll i några minuter.
  1. Lägg till negi / purjolök och släpp ett ägg i soppen.
  2. Täck krukan med lock och stoppa värmen och låt den ånga.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 275
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 232 mg
Natrium 1,906 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)