Creamed Swiss Chard With Bacon

Bacon, vitlök och lite lök lägger smak till denna maträtt av schweiziska chard.

Swiss Chard har länge varit en av mina favorit grönsaker eftersom det är en god och näringsrik grön grönsak och det är så lätt att växa. Chard är relaterat till betor gröna, och bladen är milda smakade, liknar spenat. Både stjälkarna och löven är ätbara.

På grund av oxalsyra bör schweizisk chard kokas i en icke-reaktiv panna . Rostfritt stål eller en emaljfodrad gryta eller nederländsk ugn är bra val.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta chard och skära av tjockare stammar. Tunnla skivorna och hugga löv i 1 / 2- till 1-tums bitar.
  2. Ånga eller koka stammarna i ca 5 minuter, lägg sedan till kakan och laga koka tills den blivit vilad, ca 4 minuter längre. Tappa väl, tryck ut överflödig fukt om det behövs.
  3. I en medelstora kastrull över medium värme, koka den tärade bacon tills det är skarpt ; ta bort och lägg åt sidan. Tillsätt lök och vitlök och koka tills lök är ömt. Rör i kokad dränerad chard och reserverad bacon; avsätta.
  1. Smält smör i en kastrull över medelvärme. Rör i mjölet tills det är jämnt och bubbligt. Tillsätt halva och hälften eller mjölk och muskotnöt. Koka, omrör, tills mjuk och förtjockad. Tillsätt salt och peppar till smak.
  2. Tillsätt ca 1/2 av såsen till chard, omrör för att blanda. Rör om mer eller hela den återstående såsblandningen, efter önskemål.

Serverar 4 till 6.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 233
Totalt fett 12 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 27 mg
Natrium 703 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 4 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)