Hash Brown Gryta med ost

Massor av ost och en kräm av selleri soppa, tillsammans med en liten gräddfil, gör denna läckra hashbruna gryta. Vi använde ett paket av kylda hash browns, men tinade frysta hash browns kan också användas.

Denna gryta gör en underbar brunchmaträtt, och det är en perfekt bordsskål för nästan alla måltider, vanligt eller fint. Det är också en stor gryta att ta med till en potluck-middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Spraya en 2-korts bakfat med nonstick matlagning eller bakspray. Värm ugnen till 350 F.
  2. I en stor skål, kombinera hashbruna potatis, soppa, lök, ost, gräddfil och 4 matsked smält smör. Rör tills blandad.
  3. Skeda den hashbruna blandningen i den tillagade bakpannan.
  4. I en liten skål, kombinera brödsmulorna med de återstående 2 matskedarna smält smör. Rör om att blanda grundligt. Stänk brödsmulorna jämnt över den hashbruna blandningen i bakningsskålen.
  1. Baka grytan i 50 till 60 minuter tills potatis är ömt och toppning är lätt brunad.
  2. Obs! För att använda frysta hashbruna potatisar, sätt ihop paketet frusna hashbruna i kylskåpet för att tina över natten. Eller töm ish browns i en skål, täck och låt stå vid rumstemperatur i ca 30 till 40 minuter. Tappa bort överflödig vätska innan du använder de tinade hashbruna i receptet.
  3. Tina frysta hashbruna i mikrovågsugnen, töm packet i en mikrovågssäker skål och täcka med plastfolie. Mikrovågsugn på 50% ström i ca 3 minuter, vrid och rör om efter ca 1 1/2 minuter. Tappa bort överflödig vätska innan du använder de tinade hashbruna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 880
Totalt fett 71 g
Mättat fett 36 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 174 mg
Natrium 826 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 3 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)